UPDATE: Marea are o noua data! Franta, Austria si Grecia: calendarul turelor 2023

Salut!

Anul acesta ne-am trezit mai tarziu, dar am lucrat cu spor la cateva proiecte de ture care speram sa va placa. Unele sunt complet organizate, altele pe cont propriu. Mergem in Grecia, Franta, Austria, pedalam la CBLM 2023, si va vom mai chema la antrenamente la Ruse, la o tura Balcik-Mangalia si inca una in Transilvania.

Bonus, in septembrie organizam o tura impreuna cu Turul Ciclist al Romaniei. Detalii in curand!ย 

Nu au toate date, vom reveni cu ele aici si pe pagina de facebook CBLM.

Aveti aici si link-uri de prinscriere pentru patru evenimente. ย Ele nu va angajeaza cu nimic, dar pe noi ne ajuta enorm: putem sa dimensionam corect si din vreme, necesarul de cazari si transport si sa facem un buget realist.

Sa incepem deci!

Cu Bicicleta in Halkidiki. 18 -23 aprilie. Am fost!

IMG_7956

Ne intoarcem in zona Neos Marmaris dupa Pasti, pentru (aproape) o saptamana sabatica, cu trei ture pentru amatori medii si avansati.

Tura e fara taxa, pe cont propriu, fiecare ajunge acolo cand poate si se cazeaza unde doreste. Cativa din echipa de organizare au facut deja rezervare la Meliton Porto Carras, dar si in Neos Marmaris (la 2km) sunt destule locuri.

Aveti toate detaliile in formularul de preinscriere, AICI. Ne ajuta sa ne lasati un mail daca sunteti decisi, pe el veti primi orele de plecare in ture si locul exact de intalnire (Portul Turistic Neos Marmaris).

EXTRA: Cupa Thassos si plimbari pe insula. Am fost!

Dupa Halkidiki mai suntem prezenti in Grecia inca o saptamana, in Thassos. Vom fi acolo din 23 si pana in 30 aprilie. E tot o tura fara taxa, cu transport si cazare pe cont propriu, dar pedalat impreuna.

IMG_2477

Care e programul acolo? Avem trei ture importante: tura completa in jurul insulei, care inseamna anduranta si urcari. Apoi Kastro, care e o singura mega-urcare pana in cel mai inalt punct al insulei (sau cel putin eu asa am sentimentul). Si mai e o tura lejera, terminata cu restaurant, in Theologos. Party time, cum s-ar zice, dar si ocazie de poze, caci locul e minunat.

Fireste, pe langa toate astea, cine doreste poate participa si la Cupa Thassos, 29-30 aprilie, cu doua varietati, MTB si sosea. Aveti aici detalii despre asta.ย 

Cum ne organizam? Simplu: fiecare vine cu masina lui, stam ideal grupati (o sa va dau imediat hotelul nu foarte scump unde ma asez eu) si mergem impreuna la ture, conform unui program stabilit in prima seara la terasa…))

Pe mine ma gasiti la Hotelul Akti, si daca se termina acolo sau vreti ceva elegant sunt si ceva apartamente cu piscina la 30 de metri. Pentru rezervari la ambele scrieti direct la Konstandina la info@hotel-akti-thassos.gr.

Va las aici si un formular de preinscriere, care nu are alt rol decat de a tine minte niste mailuri, ca sa ne organizam gasca atunci cand ajungem acolo.

UPDATE: Cu Bicicleta la Mare. 27-28 MAI. Am fost!

IMG_3007

Am umblat un pic la data…) Sper sa fie ok pentru cei mai multi!

Prima tura de amatori de lunga distanta din Romania. Are deja 15 ani (daca numar bine). Azi ramane cea mai populara tura a noastra, fiind si singura la care biletele se epuizeaza intr-o zi. Pentru cei noi, pare simplu: in prima zi pedalam de la Bucuresti la Amara, dormim acolo, a doua zi mergem de la Amara la Navodari, unde incheiem totul cu o bere pe plaja. Si sus in autocare, ca mai avem si munca! Dar de fapt cel mai important lucru la tura asta e atmosfera… Nu drumul, ci ceilalti conteaza!

E si o tura asistata, conceputa special pentru ca amatorii sa-si descopere limitele, dar sa nu le depaseasca. Asta inseamna ca mergem in coloana, cu 20 de km/h, oprim la fiecare 20 de km pentru apa si la fiecare 40 pentru mancare si, daca cineva nu mai poate, avem in urma un autocar. Nu trebuie sa te epuizezi!

Franta. Trasee de Tour de France pornind din Albertville. 19-26 iunie. Am fost!

Aceasta e o tura noua, imaginata dupa experientele noastre la Etape Du Tour. Facem in fiecare zi o urcare pana spre 2000 de metri, dar avem si o plimbare mai lunga pe plat, pana in Annecy.

mont cenis

Ati auzit de Col-uri, da? Ei, acum o sa le si faceti. Col de la Madeleine, Col de Courchevel, Cormet de Roselend sunt cele trei urcari legendare pe care ne vom incerca puterile. Si daca nu le avem, avem masina de insotire sa ne odihnim…)

Aici am colaborat cu o agentie de turism si avem pachete doar de cazare sau de cazare plus avion. De asemenea vom duce bicicletele voastre (!!!) in Franta, separat, cu un camion.

Daca v-am facut pofta, gasiti detalii de trasee si financiare aici, in formularul de pre-inscriere.ย 

Prin munti in Austria: un week-end de pedalat in Fugen. Amanata pentru 2024

La invitatia unui roman din comunitatea din Austria, mergem sa pedalam impreuna cu conationalii nostri de acolo. Ne vom baza intr-o localitate la sud de Munchen (probabil ca e cel mai usor sa zburam acolo) si ne vom da doua zile pe doua trasee in imprejurimile orasului Fugen. Vom reveni si cu solutii de inchiriat biciclete in zona.

Screenshot 2023-02-04 at 11.44.15

Ca tentativa de date avem ultima saptamana din iulie, si vom reveni cu detalii aici pe pagina, pe langa un eveniment pe care il vom crea separat.

Tura e pe cont propriu, ne vom intalni cu totii in Fugen, Austria, in jurul datei de 27 iulie. Fiecare e responsabil de transportul lui si al bicicletei pana acolo, dar vom avea o masina de insotire la ture.

Cu bicicleta in Transilvania – Traseu nou! final de august. Amanata pentru 2024.

UPDATE: Din pacate nu ne-am strans destui, asa ca o lasam pe la anul…

Pentru ca ne plac dealurile Ardealului si aerul curat al locului, ne-am gandit sa avem parte de mai multe anul asta…) Si anume, aproape 240 de km in doua zile, cu o diferenta de nivel mai mare cu 500 de metri fata de anul trecut: 2500 de metri.

IMG_5923.jpeg

Plecam cu autocarul spre Targu Mures vineri la pranz.

Sambata, traseulย merge de la Targu Mures spre Reghin, trecem muntii Calimani la o altitudine maxima de 1300 de metri, dupa care ajungem in Borsec, unde si dormim.

A doua zi, duminica, plecam pe un traseu la fel de ondulat, prin Gheorghieni, Miercurea Ciuc si avem un finish plin de energie la Baile Tusnad. Intoarcerea spre Bucuresti, de acolo, duminica noaptea.

Pentru preinscrieri, aici.

Multumim ca ne ajutati si va dorim cat mai multe mii de kilometri fericiti pe doua roti!

Orice alte intrebari aici: inscrieri@cubicicletalamare.com

Lucian, Mircea, Catalin, Stefan si echipa “Cu Bicicleta Departe”

2 thoughts on “UPDATE: Marea are o noua data! Franta, Austria si Grecia: calendarul turelor 2023”

Leave a comment