Thassos 2023: cine vine cu mine?

Update important:

Anunt important pentru cei aflati in Thassos.
 
Prima intalnire a grupului e luni dimineata, la 9:30, in fata hotelului Akti Pefkari din satul cu acelasi nume.
 
Cam asa arata locul…)
 
Prima tura de maine, usoara, de antrenament: Theologos.
 
Sa ne vedem cu bine!
 
Lucian

Am stat mult in cumpana daca sa merg anul asta si la Cupa Thassos. 

Tocmai terminasem pregatirile pentru Halkidiki, cand Konstandina, gazda si prietena mea din Thassos, satul Pefkari, mi-a adus aminte:

“Lucian, pai la noi nu vii?”

190147996_10220276157676089_4187271900579001145_n

Si dintr-o data am realizat ca nu pot sa lipsesc. Asadar din 23 aprilie si pana in 1 mai imi asez tabara la hotelul din poza de mai sus cu Konstandina.

Care e programul acolo? Avem trei ture importante: tura completa in jurul insulei, care inseamna anduranta si urcari. Apoi Kastro, care e o singura mega-urcare pana in cel mai inalt punct al insulei (sau cel putin eu asa am sentimentul). Si mai e o tura lejera, terminata cu restaurant, in Theologos. Party time, cum s-ar zice, dar si ocazie de poze, caci locul e minunat.

Fireste, pe langa toate astea, cine doreste poate participa si la Cupa Thassos, 29-30 aprilie, cu doua varietati, MTB si sosea. Aveti aici detalii despre asta. 

Cum ne organizam? Simplu: fiecare vine cu masina lui, stam ideal grupati (o sa va dau imediat hotelul nu foarte scump unde ma asez eu) si mergem impreuna la ture, conform unui program stabilit in prima seara la terasa…))

Pe mine ma gasiti la Hotelul Akti, si daca se termina acolo sau vreti ceva elegant sunt si ceva apartamente cu piscina la 30 de metri. Pentru rezervari la ambele scrieti direct la Konstandina la info@hotel-akti-thassos.gr.

Va las aici si un formular de preinscriere, care nu are alt rol decat de a tine minte niste mailuri, ca sa ne organizam gasca atunci cand ajungem acolo.

Despre cursa in jurul insulei, aia organizata de greci: e grea. Dar fezabila, caci nu e obligatoriu sa iesi in timpul alocat, doar daca vrei sa te vezi pe lista de finisheri…) Eu, la 53 de ani, am terminat cu 45 de minute mai tarziu, relaxat. Dar tot m-am bucurat. Noi in gasca o sa mergem cu muuult mai lejer, probabil cu pranz si pauze prin sate.

Screenshot 2020-02-15 at 10.28.23

Asa arata cursa pe Strava, dar trebuie sa tineti seama ca am parcurs-o in pas domol, stand mai mult sa fac poze si sa admir peisajul. Urcarea nu e usoara: 1300 si ceva de metri si e concentrata pe doar 20 si ceva de kilometri. Restul e un plat pe langa apa, printre statiuni.

Ce fac eventualii insotitori ne-biciclisti? Pai hotelul e la plaja: motiv pentru care o parte din fetele din echipa au renuntat o zi la bicicleta, ba chiar au corupt si-o parte din baieti. Da, se poate inota in Thassos in mai, dar apa e ca la noi in iunie: inca nu foarte calda.

IMG_2556.jpeg

IMG_2445.jpeg

Detalii despre trasee: la Kastro e o urcare lejera (spre greutza, daca o faci in forta), spre mica localitate (cu doar 3 familii de locuitori) numita Kastro. Urcarea e recompensata cu peisaje minunate spre Muntele Athos si spre mare. Vom pleca impreuna, sus e un restaurant destul de primitiv, dar simpatic. Pentru cine vrea mai mult, sunt optiuni diverse in Limenaria.

Va las aici o multime de poze de la experientele trecute. Ca de obicei in Grecia, ele nu iti dau decat o bucatica din ce traiesti acolo. Mirosul primaverii, cicadele, vantul usor si soarele numai bun sunt, ca de obicei, de trait la fata locului.

Va astept!

Lucian Mindruta

This slideshow requires JavaScript.

Lucian Mindruta

IMG_2438

Leave a comment