Cu Bicicleta la Mare 2022

Salut,

Dragi participanti Cu Bicicleta la mare 2022, va rugam sa cititi cu mare atentie informatiile din aceasta pagina pentru ca totul sa se desfasoare in cele mai bune conditii si sa ajungem cu totii sanatosi si fericiti duminica pe plaja din Navodari !. Le vom actualiza in decursul zilelor ce preced plecarea catre mare astfel incat va rugam sa verificati periodic aceasta pagina pentru ultimele actualizari. Toate informatiile din actualizarile din urma raman in continuare valabile.

Va reamintim ca evenimentul Cu Bicicleta la Mare este unul necompetitiv. Scopul nu este sa demonstram cat de buni si rapizi suntem pe bicicleta. Pentru aceasta exista concursuri unde va puteti masura performantele individuale. Cu Bicicleta la Mare este un mars de placere si va rugam sa tineti cont de asta pe parcursul celor doua zile.

In acest moment toate locurile disponibile pentru Cu Bicicleta la Mare 2022 au fost ocupate. 

Lista participantilor confirmati este aici: https://cubicicletalamare.com/lista-participanti-mare-2022/

Din acest moment nu mai putem face returnari de taxe de participare indiferent de motivul renuntarii. In cazul in care esti pe lista si nu mai poti participa, singura varianta este sa iti gasesti singur un inlocuitor (care va veni cu o copie dupa buletinul tau la preluare kit-uri – iar cu taxa platita va intelegeti intre voi). Inlocuitorul va primi tricoul marimea furnizata de catre cel inscris initial. Similar, optiunea de cazare va fi identica ( camera single sau double).

Doua lucruri importante inainte de toate:

 1. CASCA ESTE OBLIGATORIE pe parcursul evenimentului ! 
 2. Gunoaiele se arunca EXCLUSIV in sacii disponibili la punctele de alimentare sau la cosuri de gunoi de pe traseu – va rugam sa lasam curatenie in urma noastra

RIDICAREA KITURILOR DE PARTICIPARE

Pentru ridicarea kitului de participare te asteptam vineri, 20 mai, intre orele 9:00 si 19:00 in fata Supermarketului Kaufland Mihai Bravu (adresa exacta: Strada Răcari 5, București 031827) – in imediata apropiere a metroului Dristor.

Pentru ridicarea pachetului de participare trebuie sa vii cu urmatoarele (nu acceptam exceptii, multumim pentru intelegere):

 • o copie de buletin tiparita
 • declaratia pe proprie raspundere tiparita si completata. O poti descarca de AICI: https://we.tl/t-FUg0YHvgU6

Poti ridica kitul pentru un alt participant daca ai copia lui de buletin, si declaratia semnata de el.

ATENTIE: doar cei din provincie isi pot ridica pachetul sambata dimineata de la locul de start. Daca locuiti in Bucuresti VA RUGAM MULT sa veniti vineri sa va ridicati pachetul !

LOCUL DE START/Plecarea: 

Sambata, 21 mai, intalnirea pentru plecare este parcarea Supermarketului Kaufland Pallady, din Bulevardul Theodor Pallady 51 , Bucuresti (statie de metrou Nicolae Teclu).

Va asteptam acolo intre orele 7:30 – 8:30 pentru predarea bagajului la autocar si ultimele reglaje ale bicicletei (in caz de nevoie). Vom face o sedinta tehnica la ora 8:30 dupa care pornim catre mare.

Locul de intoarcere, duminica seara in Bucuresti este tot Supermarketul Kaufland Pallady.

Masinile personale NU se pot lasa peste weekend in parcarea magazinului. Puteti parca pe bulevardul Theodor Pallady, exista locuri in zona Supermarketului.

NUMERE DE PARTICIPARE: Veti primi 2 numere de participare in pachetul individual. 1 numar trebuie sa il puneti pe ghidon cu bridele de plastic furnizate. Al doilea numar va fi scris pe o bratara inclusa in kit si il vei folosi la cazare , tombola de la Amara dar mai ales pentru recuperarea bicicletei dimineata la hotel si in Bucuresti la intoarcere. De asemenea, cu acesta bratara, vei beneficia de o bere sau suc si pizza la sosirea din Navodari. TE RUGAM SA PORTI  numarul pe ghidonul bicicletei si bratara de identificare pe parcursul celor 2 zile. Bratara este impermeabila, deci poti face dus cu ea seara la Amara. Nu vor fi acceptate la cazare si nici in autocarul de intoarcere persoane fara bratara.

BAGAJE: In ambele zile, in timpul traseului, vei putea lasa un bagaj in cala autocarului (cu haine de schimb, etc..). Te rugam sa fii cat mai compact, fara bagaje extrem de voluminoase, plecam totusi doar doua zile ATENTIE: nu suntem responsabili de securitatea acestuia asa ca iti recomandam sa nu lasi in el lucruri de valoare. Pe bicicleta iti recomandam sa ai un mic rucsacel cu cele necesare zilei respective: crema de soare, geaca impermeabila, apa, pompa, camera de schimb etc…Nu vei avea acces la bagajul din autocar in timpul traseului pe bicicleta.

DEPLASAREA: Coloana va fi insotita de echipaje de politie care ne monitorizeaza evenimentul. Deplasarea se va face in urma masinii oficiale a evenimentului.  Aceasta va rula constant cu 20-22km/h astfel incat sa imprime un ritm de pedalare accesibil pentru toti participantii. Te rugam sa NU depasesti masina oficiala ! Vor exista regrupari cam din 20 km in 20 km. Plecarea din regrupari se face doar la semnalul organizatorilor! Deplasarea se va face in coloana, sir indian, respectand regulile de trafic in vigoare. Coloana va fi inchisa de o a doua masina oficiala urmata de Ambulanta si de autocare/camioane pentru cei care doresc sa nu mai continue pe bicicleta. Organizatorii au dreptul sa urce in autocar toti participantii care sunt vizibil extenuati si care din aceasta cauza se deplaseaza mult prea incet pentru a parcurge in timp util intregul traseu.

PUNCTE DE ALIMENTARE: Vor exista regrupari generale din aprox. 20km in 20 km unde, in caz de nevoie iti vei putea umple bidonul cu apa. Aceste opriri vor fi scurte, cat sa se realizeze regruparea generala. Din aprox. 40 km in 40 km vor exista puncte de alimentare unde poti sa iti recapeti energia cu diverse alimente (ciocolata, biscuiti, glucoza, etc…). Aici vom ramane ceva mai mult decat in regruparile amintite mai sus dar nu vom depasi 30 de minute.

Ne vom alimenta cu diverse produse (biscuiti, chipsuri, alune, ciocolata, glucoza, fructe etc… – ambalate individual ) oferite de prietenii de la Kaufland Romania si ne vom lua starea de bine din iaurtul de la DANONE .

Pe traseu hidratarea este asigurata de Hellenic Coca-Cola  (Apa si Coca-Coola exclusiv in sticle de 0.5l)

TIP DE BICICLETA RECOMANDATA: Intregul traseu se desfasoara pe asfalt. Cursierele sunt cele mai indicate pentru acest eveniment. Participarea cu o bicicleta de tip MTB cu roti cramponate NU este recomandata. Iti va fi mult prea greu si de vei deplasa total ineficient, de aceea iti recomandam sa schimbi cauciucurile cu unele Slick, de asfalt.

DEPOZITAREA BICICLETELOR SAMBATA NOAPTEA: Toate bicicletele vor fi depozitate in siguranta in spatii situate la parterul Hotelului Parc din Amara. Acestea vor fi inchise si pazite pe perioada noptii. Iti recomandam si o asigurarea suplimentare cu un antifurt propriu. In 13 editii desfasurate pana acum nu au fost probleme de securitate a depozitarii bicicletelor. Preluarea bicicletei a doua zi se va face comparand numarul de pe ghidon cu cel aflat in posesia biciclistului. Acelasi sistem il vom folosi si la preluarea bicicletelor din camioane la sosirea in Bucuresti.

TRANSPORTUL BICICLETELOR IN CAMIOANE si suportul logistic pentru punctele de alimentare sunt asigurate de Pall-Ex Romania

Veti avea la dispozitie folie de plastic  pentru impachetarea bicicletelor. Fiecare participant este responsabil de impachetarea propriei biciclete pentru transportul de intoarcere. Nu ne asumam nicio responsabilitate pentru eventuale daune produse bicicletei in timpul transportului. Iti recomandam sa iti aduci si tu de acasa propriile protectii de bicicleta pentru mai multa siguranta si sa le lasi in bagajul de cala. Vor exista 2 camioane pentru transportul bicicletelor. Tine minte in ce camion ti-ai urcat bicicleta. Preluarea ei in Bucuresti se va face exclusiv in baza compararii numarului de pe ghidon cu cel pe care il ai asupra ta  (pe bratara primita in kitul de participare)!

CAZAREA: Cazarea  se va face in camere duble si single conform optiunii exprimate la inscriere .  Mergi la receptia hotelului Parc, arata buletinul si bratara si vei primi cheia de la camera.

 • Daca ai un coleg cu care vrei sa fii cazat intr-o camera dubla atunci mergeti impreuna la preluarea cheii
 • Daca nu ai un coleg preferat atunci ti se va aloca atunci unul aleator
 • Daca ai platit pentru optiunea de a sta intr-o camera single atunci comunica acest lucru la receptie si numele tau pentru a verifica in lista.

MESELE: Cina si micul dejun din Amara se iau in restaurantul hotelului PARC la orele mentionate in program

RESPECTAREA ORELOR DE PLECARE: Va rugam sa respectati orele anuntate pentru plecari si indicatiile organizatorilor. Asigurati-va ca ceasul suna la ora corecta in ambele dimineti .

NUMERE DE URGENTA: In dimineata de sambata 21 mai, la sedinta tehnica de la plecare vei primi trei numere de telefon (organizatori , ambulanta si asistent tehnica). Te rugam sa le salvezi in telefon si sa le folosesti cu incredere in caz de nevoie.  Gasesti telefoanele de urgenta si pe numerele de participare de pe numarul de pe ghidon.

ASISTENTA TEHNICA: Coloana va fi insotita de o masina de asistenta tehnica de la GIANT ROMANIA pentru a remedia pe cat posibil eventuale defectiuni tehnice.

Events - 0740

ALTE OBSERVATII SI RASPUNSURI LA POSIBILE INTREBARI:

 • Va rugam ca sambata dimineata, pana in ora 8:15 sa aveti bagajul deja lasat la autocar.
 • VA RUGAM sa NU lasati masinile in parcarea Kaufland la plecare. Nu putem sa blocam parcarea peste weekend si sa ingreunam activitatea normala a magazinului. Pe bulevardul Pallady si in zonele din imediata vecinatate a magazinului sunt suficiente locuri de parcare sambata dimineata pentru a va lasa in siguranta masina. MULTUMIM pentru intelegere..
 • Chiar daca bagajul cu haine de schimb pentru Amara este in autocar, va rugam sa nu va bazati pe el pentru hainele de biciclit sambata. Autocarul sta in spatele plutonului, iar daca aveti nevoie la un moment dat de o geaca sau sa lasati ceva in rucsac tineti cont de urmatoarele : va dura  pana cand autocarul ajunge in dreptul vostru; autocarul este plin cu bagajele celorlalti, deci va dura pana va gasiti propriul rucsac. Asadar, asigurati-va ca sunteti independenti pe bicicleta si sa aveti la voi haine pentru orice vreme (un mic rucsacel de tura este recomandat)
 • Chiar daca avem asistenta tehnica Giant ganditi-va ca ei ajuta 200 de biciclisti si ca atunci cand aveti pana este posibil ca cele doua masini sa fie prinse cu alti participanti si ca va dura ceva pana ajung la voi. Astfel ca cel mai bine este sa aveti la voi o camera de schimb, pompa si sa stiti sa rezolvati o pana. E mai eficient asa. Altfel veti fi nevoiti sa mai stati putin pe margine pana vine masina Giant.
 • Vremea se anunta cu soare in weekend si cu destul vant,  cu sanse destul de mici se pare de ploaie . Asa ca va recomandam sa ganditi foarte bine straturile de haine pe care le aveti pe voi (astfel incat sa fiti flexibili in functie de cum va simtiti…incalziti sau infrigurati). Tricou tehnic pe piele, bluza mai groasa si geaca impermeabila este cea mai buna solutie astfel incat sa puteti scoate/adauga dupa caz.
 • Cina de sambata seara si micul dejun sunt la HOTEL Parc pentru toti participantii! Meniul de seara este fix pentru toata lumea (normal sau vegetarian). Orice comanda suplimentara fata de meniu (feluri de mancare, sucuri, alcool) va fi achitata separat de catre fiecare participant in functie de consumul respectiv.
 • FOARTE important este sa purtati bratara care v-a fost oferita in pachet. Va foloseste in primul rand la cazare si apoi la tombol si berea de pe plaja si la recuperarea bicicletei la Bucuresti.
 • EXTREM DE IMPORTANT: va rugam sa mergeti cat mai pe partea dreapta a soselei si sa nu depasiti axul central al drumului in niciun moment. Ne dorim un eveniment fara incidente si acest lucru depinde de fiecare dintre voi. Nu este un concurs, nu ne masuram fortele in depasiri inutile si periculoase pentru ceilalti. Asigurati-va inainte de a face orice schimbare de directie pentru a nu il lovi pe cel din fata/spate. In fiecare an se produc cazaturi din cauza neatentiei. Haideti sa avem o editie fara cazaturi si anul acesta! Ce ziceti?
 • Bicicletele se vor lasa sambata noaptea in spatiile de depozitare de la hotelul Parc. La sosire in Amara veti fi indrumati de catre personalul de la hotel catre locurile special amenajate unde vor putea sta in siguranta peste noapte. 
 • Va rugam ca la sosire, duminica seara, dupa ce facem poza de grup pe plaja si momentul festiv de inchidere a evenimentului sa va indreptati catre tiruri pentru predarea bicicletei (ambalarea acesteia in folie se face de catre fiecare participant in parte, va exista folie la fiecare camion dar puteti sa aduceti si pe cont propriu). Suntem 200 de biciclisti si pentru a pleca spre Bucuresti la o ora rezonabila avem nevoie ca fiecare dintre voi sa se asigure ca are cat mai repede bicicleta urcata in camion.

TRASEUL

 Daca ramai alaturi de plutonul de biciclisti si masina oficiala nu ai cum sa te pierzi . Cu toate acestea nu ar strica sa descarci in telefon traseele pentru ambele zile. Chiar iti recomandam acest lucru pentru ca:

TRASEUL de anul acesta a suferit cateva modificari fata de anii trecuti. Plecam de la Kaufland Pallady. In ziua 1 am schimbat finalul si intrarea in Slobozia (mergem prin Orezu-Albesti-Ciulnita). Si in ziua a 2-a este o schimbare, intre Slobozia si Tandarei NU mergem pe drumul national, ci pe unul judetean paralel.

Sosirea in Navodari este in acelasi loc ca si anul trecut – Havana Beach – Cherhanaua La Navod Navodari.

Puteti descarca cele doua fisiere .gpx de aici: https://we.tl/t-Vo4rjQHty9

Astfel:

ZIUA 1 – 21 mai – 13

Iesirea din Bucuresti se face pe traseul: Kaufland Pallady ( Bulevardul Theodor Pallady 51)  –  Str. Victor Branuer – Drumul Gura Ariesului  – Drumul Gura Badicului – Drumul intre Tarlale – Soseaua Garii Catelu – Sos Pantelimon – Branesti – drumul vechi spre mare – Fundulea – Lehliu – Lehliu Gara (DN3)  – Orezu (201B)- Albesti – Ciulnita (201) – Slobozia (soseaua de centura) –  Amara Bai (DN 2C) Hotel Parc

Gasesti aici traseul complet : https://www.bikemap.net/en/r/10893468/#8.45/44.512/26.789

Iesirea din Bucuresti (ai mare grija sa nu intarzii la plecare si sa te pierzi de pluton – iesirea e destul de intortocheata dupa cum vezi mai jos). IMPORTANT: sunt 4 treceri de cale ferata pana la iesirea din oras… ai grija, treci cu viteza redusa ca sa elimini riscul de pana sau cazatura):

Program ZIUA 1

7:00 – 8:30 reunirea participantilor in Bucuresti – parcare supermarket Kaufland Pallady, ( Bulevardul Theodor Pallady 51 – statie de metrou Nicolae Teclu)  Bucuresti. Lasati bagajele la autocar si faceti ultimele reglaje la biciclete.

8:30 – Sedinta Tehnica urmata de plecare.

Puncte de alimentare: 1. iesire Branesti parcare Weber (apa si regrupare), 2.  intrare sat Ileana (mancare), 3. Intrare Lehliu Gara (apa si regrupare), 4. iesire sat Orezu (mancare) , 5. intrare Albesti (apa si regrupare), 6. Iesire Ciulnita

17:30 – 18:00 – Sosire Amara Bai – parcare hotel Parc

incepand cu ora 19:00 – CINA + Tombola 😉

ZIUA 2 – 22 mai: 156km

Amara Bai – Slobozia (DN 2C + centura Sud) – Cosambesti – Suditi – Saveni (201)– Tandarei – Giurgeni – Harsova – Mihail Kogalniceanu – Lumina (DN 2A)  – Navodari ( 226) – plaja Havana Beach, Cherhanaua Navodari, Strada Salvamar

Gasesti aici traseul complet :

https://www.bikemap.net/en/r/10893587/#8.3/44.516/27.974

Traseul complet:

Program ziua 2:

7:00- 7:45 – micul dejun

7:30 – 8:00 – Check out, aducerea bagajelor la autocare, scoatere biciclete din spatiul de depozitare

8:15 – sedinta tehnica si plecare Hotel Parc

Puncte de alimentare: 1. iesire localitate Marculesti (apa si regrupare), 2. padure Chirana (mancare) , 3. Popas Dunarea Pod Giurgeni (apa si regrupare), 4. Hanul Morilor (mancare), 5. iesire sat Galbiori (apa si regrupare), 6. Mihail Kogalniceanu (mancare), 7. sens giratoriu Tulcea/Navodari (apa si regrupare)

18:30 – 19:00 sosire grup Navodari plaja Havana Beach – Cherhanaua Navodari (strada. Salvamar) – va asteptam cu o bere rece (sau suc) si pizza – pe baza bratarilor primite in kitul de participare.

19:30- 20:00 – incarcare biciclete in camioane

Ora estimata pentru plecare autocare si camioane biciclete spre Bucuresti pe ruta Constanta – Autostrada – Bucuresti (se pleaca in maxim 1h30min de la sosirea masinii de deschidere pluton asa ca va rugam sa fiti punctuali).

23:00 – 23:30 sosire estimata Bucuresti, Parcare Kaufland Pallady. Descarce biciclete din camioane (PE BAZA NUMERELOR de pe bratarile primite in kitul de participare!!!!!)

Havana Beach Navodari (aici este sosirea – se intra pe acea poarta pe plaja privata) . Exista un bar in interior de unde puteti lua (be baza bratarii de la mana) o bere sau suc si ceva de mancare. Pe plaja exista mese si sezlonguri numai bune sa va odihniti la final de traseu:

Acces Havana Beach Navodari pentru biciclisti:

Acces Havana Beach (Cherhanaua Navodari) pentru auto insotitori:

Urmareste-ne pe pagina oficiala http://www.cubicicletalamare.com si pe pagina https://www.facebook.com/cubicicletalamare/ pentru informatii ulterioare.

Sa ne vedem cu bine,

Lucian & Echipa de organizare
CBLM 2022

Vezi cum a fost in anii trecuti:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s