Navodari, New York si Sarmizegetusa. Turele 2024 ale comunitatii “Cu bicicleta la mare”

Salut!

Pentru 2024 ne-am gandit la cateva ture pentru toate felurile de ciclisti: de placere, de anduranta, de natura si iubitori de trasee … sa le zicem exotice. La toate particip cu mare drag, alaturi de prieteni mai noi sau mai vechi. Pentru ca putine lucruri unesc mai frumos si mai sanatos oamenii decat ciclismul!

Sunt doua feluri de ture: 1. Pe cont propriu si fara taxa, dar totusi impreuna (adica ne vedem undeva si pedalam pe un traseu propus de noi).

Si 2, organizate, in care ne ocupam de toata logistica necesara. Aici intra si celebra “Cu bicicleta la Mare 2024”, care anul acesta va fi pe 25-26 mai.

O luam in ordine calendaristica, bine?

Ianuarie: Mangalia – Tyulenovo . Tura libera, pe cont propriu, sambata 27 ianuarie. Aveti aici evenimentul si toate detaliile.

Februarie: Incepem antrenamentul pe plat pentru CBLM cu o tura Lipia – Dridu mai lunga, in 10 februarie. Aici e evenimentul. Tot tura libera, pe cont propriu si totusi impreuna,

Martie: cautam primele semne ale primaverii pe un traseu frumos, de la Cernavoda la Harsova, pe malul Dunarii. Pe 23 martie mergem. Aici gasiti evenimentul, tot o tura libera, impreuna.

Aprilie: mergem la Cupa Thassos, care a fost anuntata pentru weekendul 27-28 aprilie. Mergem la Pefkari la Hotel Akti Pefkari, fara insa vreo taxa din partea organizatorilor. Va intelegeti cu Konstandina si Giorgos, daca vreti sa faceti deja booking. Perioada in care merg eu (Lucian Mindruta) e 21-28, dar puteti sa va organizati cum doriti.

Daca e mai, e CBLM. In 25-26 mai. Tura organizata, cu taxa, cu logistica inclusa, de la plecare la sosire. Bucuresti – Amara – Navodari. Tura cu care a inceput totul, acum aproape 20 de ani. Vom avea un link de preinscriere in ianuarie, dupa care cei care se trec pe lista primesc link-ul de plata, ca in ceilalti ani.

Detalii la zi aici: https://cubicicletalamare.com/2024/04/09/update-cu-bicicleta-la-mare-2024/

In 28 iunie revenim in Delta Dunarii, la a doua editie “Pedale si Pelicani”. Ideea e simpla: stam o zi pe apa (cu un ghid minunat) si inca una pe bicicleta, de la Mahmudia la Enisala si inapoi.

E o tura fara taxa din partea noastra, a CBLM, dar trebuie sa platim fiecare cazare, masa, si barca. Din fericire toatea astea se intampla intr-un singur lor, iar daca intrati pe link gasiti si toate optiunile, precum si datele de contact ale lui Andrei Prodan, gazda noastra.

Iulie: Incercam o tura noua, de la Malaiesti (cetatea medievala) la Sarmizegetusa Regia. Nu e usoara, 146 de km si 1800 diferenta de nivel. Tot o tura libera, vom anunta detaliile intr-un event pe pagina CBLM de facebook si aici, pe blog. Pana atunci, aruncati o privire la traseu.

August: Austria! Daca totul merge bine, la inceput de august ne propunem cateva zile pe malul Dunarii, intr-o tura lejera, tot libera, in care fiecare isi organizeaza cazarea si in care vom stabili cateva zile de trasee comune intre 10 si 15 august in zona Wachau Valley. Ybbs, Spitz, Krems sunt cateva din orasele prin care vom pedala.

Si acum, ceva cu totul diferit…

Da, chiar mergem sa pedalam acolo!

In august si septembrie ne incercam puterile in THE BIG APPLE. Primul traseu american al comunitatii noastre, de la New York la Cape Cod, intr-o tura organizata si ale carei detalii logistice speram sa le anuntam in primele doua luni din 2024, ca sa va puteti organiza programul.

Vom pleca din NY cu biciclete inchiriate, vom folosi o masina de insotire condusa in fiecare zi de un alt ciclist (ca sa prinda fiecare cate o pauza) si vom face un pachet cu cazare si avion.

Tura are 10 zile si incepe in 29 august. Doua zile le rezervam pentru NY, cu tot cu aclimatizare la fusul orar, dupa care plecam spre un loc spectaculos de pe malul Atlanticului numit Cape Cod, o rezervatie naturala si o colectie de statiuni de vacanta foarte frumoase.

Vom pedala in jur de 100 km pe zi, intr-un ritm lejer si vom dormi la moteluri de-a lungul drumului. Nu avem pista pe cea mai mare parte din drum, asa ca vom folosi soselele obisnuite – evident, nu autostrazi.

Aici aveti traseul (e doar o schita), vom reveni cu detalii privind pretul si inscrierile in prima parte a anului. Si aici, si pe pagina de facebook.

Daca nu mai apare nimic, in octombrie vom mere iarasi in Covasna, la tura traditionala impreuna cu Visit Covasna si cu Arpad Godra, iar in final de luna – inceput de noiembrie poate – urcam la Piatra Arsa. Prima tura e organizata de partenerii nostri si are o mica taxa, a doua e libera. Pe ambele le vom anunta din timp.

Suna bine? Atunci nu mai stati. Dati de veste si altora si incepeti antrenamentele. Stay Fit Gym Pantelimon are in fiecare luni si miercuri de la 1930 la 2030 si aproape de fiecare data ma gasiti si pe mine acolo!

Cu bine!

Lucian Mindruta

Leave a comment