Thassos: la plaja sau la cursa? Greu de ales!

IMG_2629.jpegUpdate: am inchis inscrierile la acest eveniment, acum evaluam daca il mai facem sau daca dam banii inapoi.

Anul trecut am fost prima oara la cursa asta organizata de greci in “cea mai frumoasa insula romaneasca”, cum zic tot ei (e vara plin de noi acolo). Si m-au surprins doua lucruri: ca podiumul s-a impartit intre romani si bulgari. Si ca pedalatul pe o insula nu e doar o experienta lejera pe langa mare, ci are si urcari montane chiar dificile.

Screenshot 2020-02-15 at 10.28.23

Asa arata cursa pe Strava, dar trebuie sa tineti seama ca am parcurs-o in pas domol, stand mai mult sa fac poze si sa admir peisajul. Urcarea nu e usoara: 1300 si ceva de metri si e concentrata pe doar 20 si ceva de kilometri. Restul e un plat pe langa apa, printre statiuni.

Vom sta si noi intr-una dintre ele, ca si anul trecut, intr-un hotel la vreo 30 de metri de plaja: motiv pentru care o parte din fetele din echipa au renuntat o zi la bicicleta, ba chiar au corupt si-o parte din baieti. Da, se poate inota in Thassos in mai, dar apa e ca la noi in iunie: inca nu foarte calda.

IMG_2556.jpeg

Pachetul evenimentului (29 aprilie – 3 mai)  include transport cu autocarul pentru sportiv si pentru bicicleta lui, cazare 4 nopti in Thassos (cu mic dejun) si intoarcere duminica seara. Cazarea e in camera dubla, deci o veti imparti cu cineva – va faceti echipe sau ne scrieti de la inceput cu cine vreti sa stati. Costul e 270 de euro / persoana (1288 de lei). Daca vrei sa stai singur, adaugi 150 de euro (715 lei).

Totusi, ce program avem in Grecia anul asta? Plecam pe 29 aprilie dimineata din Bucuresti, cu autocarul. Bicicletele vor fi intr-o remorca din spate si la cala. Ajungem seara in Thassos, la hotelul Akti Pefkari, unde ne cazam.

IMG_2445.jpeg

La hotel luam micul dejun a doua zi (30 aprilie) si facem o prima tura de insula, o recunoastere a cursei, de voie, dar totusi in echipa. Pranzul merita sa-l luam chiar in marina Thassos, dupa care cina va fi seara, pe unde doreste fiecare pe langa hotel.

A doua zi, 1 mai, propunem o urcare lejera (spre greutza, daca o faci in forta), spre mica localitate (cu doar 3 familii de locuitori) numita Kastro. Urcarea e recompensata cu peisaje minunate spre Muntele Athos si spre mare. Vom pleca impreuna, sus e un restaurant destul de primitiv, dar simpatic. Pentru cine vrea mai mult, sunt optiuni diverse in Limenaria.

This slideshow requires JavaScript.

In fine, pe 2 mai e cursa. Trebuie sa va inscrieti pe site-ul grecilor – costul e 25 de euro – si ii veti plati organizatorilor. Ca experienta e interesant, caci prima parte – vreo 50 km – se merge in pluton, pe plat, in spatele masinilor si abia dupa Thassos, pe urcari, incepe intrecerea propriu-zisa.

E foarte competitiv, are insa grupe de varsta si puteti excela sau pur si simplu puteti tine ce ritm vreti.

IMG_2648

Soseaua e inchisa, dar daca ramai mult in urma cursei te vor ajunge din urma masinile. Nu c-ar fi foarte mult trafic pe insula…

Pe 3, duminica, ne intoarcem acasa. Cu totul, estimam cam 250 de km de pedalat si peste 3000 de metri de urcat, pentru cine se tine de programul complet.

Pentru cine dezerteaza la plaja, nu avem estimari. Doar toata intelegerea…)))

Lucian Mindruta

IMG_2438

 

 

2 thoughts on “Thassos: la plaja sau la cursa? Greu de ales!”

  1. Salut, câteva întrebări:
    1. Putem să-l luăm pe fiul meu de 3 ani? Poate să doarmă cu noi în pat, nu-i problemă, cât ar fi extra costul(transport+cazare) dacă e posibil?
    2. Am duce 2 biciclete, una cu scaun pt. copil, nevasta mea și cu cel mic ne-ar însoți in tura de recunoaștere, la cursă aș fi doar eu. Se poate?
    3. Vreau aceste date în scop informativ, șefa încă nu știe de plan!

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s