Tura la Sinaia 2017

INSCRIERILE S-AU INCHEIAT pe 8 iunie 2017. Orice plata efectuata ulterior acestei date va fi returnata iar inscrierea nu va fi luata in considerare.

LISTA PARTICIPANTILOR DEJA CONFIRMATI O GASESTI AICI!

UPDATE  (15 iunie) CU Bicicleta la Sinaia 2017 – Detalii organizatorice (TE RUGAM SA LE CITESTI cu ATENTIE):

Ridicarea Kiturilor de participare se va face sambata 17 iunie, dimineata, la locul de plecare, incepand cu ora 7:30.

Locul de start in tura (si de predare a kiturilor) este parcarea hypermarketului Carrefour Baneasa din Soseaua Bucuresti-Ploiesti, Nr. 44A, Sector 1, Bucuresti. 

Va asteptam acolo incepand cu ora 7:30 pana la 8:30 pentru ridicarea kitului de participare. Ridicarea se face exclusiv in baza actului de identitate si a declaratiei pe proprie raspundere (pe care o puteti descarca de AICI) completata.

La 8:30 ne propunem sa facem o scurta sedinta tehnica dupa care plecam catre Sinaia.

Tot atunci iti poti lasa un bagaj la autocar. Pastreaza insa cu tine articolele necesare pe tura (foita de ploaie, bidon apa, crema de soare, camera de rezerva, pompa etc…)

Iesirea din Bucuresti, sambata 17 iunie, se va realiza dupa urmatorul traseu: Complex Carrefour Baneasa – Strada Jandarmeriei – Soseaua Gheorghe Ionescu Sisesti – DN1A  (pana la intrare in Mogosoaia) – Soseaua Chitila – Mogosoaia DJ100A (pana in Chitila) – DN 7

Apoi traseul merge catre Sinaia astfel: Bucuresti – Tartasesti (DN7) – Targoviste – Pucioasa (DN 712 prin Pucioasa Sat) – Cota 1000 – Sinaia (DN 71) – Hotel Mara Sinaia strada Toporasilor, nr. 1A

https://www.bikemap.net/en/route/4048317-cu-bicicleta-la-sinaia-2017/?created=1

Intoarcerea se face duminica pe acelasi traseu, in sens invers. 

Cazarea este la Hotel Mara Sinaia din str. Toporasilor nr.1 A: http://hotelmarasinaia.ro/ 

Tot aici avem cina festiva sambata seara, ora 19:00 si micul dejun duminica dimineata 7:00 – 8:30.

Cazarea se face in camere duble si triple. Am incercat sa tinem cont, pe cat posibil, de optiunea voastra de la inscriere. Va rugam sa mergeti la receptie si sa va spuneti numele pentru a va regasi pe lista. Sambata la ridicarea kiturilor iti putem spune cu cine esti alocat in camera.

In Kiturile de participare veti primi o bratara cu acelasi numar cu cel de pe bicicleta. Va rugam sa o purtati pe tot parcursul evenimentului (ambele zile). Va va folosi si la tombola 😉

Punctele de oprire pe traseu vor fi din 20 km in 20 km. Alternativ puncte de regrupare si hidratare cu cele de alimentare. Avem alimente de la Carrefour Romania, Iaurt Activia de la Danone, apa si Coca-Cola de la Hellenic Coca-Cola, bauturi izotonice de la Isostar Romania.

Chiar daca exista un autocar in spatele plutonului de biciclisti (unde puteti lasa bagajele) va recomandam sa aveti la voi pe bicicleta un bidon de apa si o geaca de ploaie pentru a le putea accesa rapid in caz de nevoie. De asemenea, o camera de rezerva si o pompa sunt intotdeauna utile pana ajunge masina tehnica Giant in dreptul vostru pentru a va ajuta.

 

Cu Bicicleta la Sinaia are loc in acest an in zilele de 17 si 18 iunie. Este cea de a V-a editie si se va desfasura pe traseul traditional: Bucuresti – Targoviste – Sinaia si retur, a doua zi, pe aceeasi ruta. 

Ce contine  pachetul de participant  ?

– 1 noapte de cazare la Hotel Mara 3* in Sinaia (sambata 17iunie)
– 1 cina festiva la restaurantul hotelului
– 1 mic dejun la restaurantul hotelului
– transport pentru tine si bicicleta in cazul in care renunti la pedalat
– asistenta tehnica pe traseu , Politie, Ambulanta
– puncte de alimentare pentru cele doua zile (apa si alimente)
– tombola cu premii
– tricoul oficial de participare
– 2 zile de distractie alaturi de oameni care-ti impartasesc pasiunea pentru biciclete 😉

Cum este in aceasta tura? Va spune Lucian mai jos:

“Doua zile pe bicla: am fost pana la Sinaia cu un grup de 50 de amatori si ne-am intors cu o gasca de oameni experimentati intr-ale ciclismului de lunga distanta. Aceiasi, n-am luat altii de la munte…) Am plecat cu oameni in dubiu, ne-am intors cu oameni increzatori in puterile lor. Sau ale autocarului. Da’ mai multi in puterile lor!

Asta e pe scurt. Pe indelete, lucrurile arata cam asa: Bucuresti – Targoviste (nu pe DN1, nu incurcam traficul pe acolo!), Fieni, Pucioasa (sau invers), Moroieni (cu vizitarea din mers a pitorestii zone in care localnicii traiesc si muncesc chiar pe drumul judetean…))) si-apoi cu un urcus pana la Cota 1000, masivul Paduchiosu – tot pe sosea, no worries! – si o coborare lejera pana in Sinaia.

Lejera pentru toata lumea, mai putin pentru un coleg care a insistat sa raspunda la telefon sotiei, pe coborare,  si s-a ales cu un foarte frumos bandaj la Spitalul Valea Tapului… E bine…))

20150524_091254_resized

Au fost doua zile, cam 9 ore de pedalat in fiecare. Cu pauze la 20 de kilometri, cu apa si biscuiti si ciocolata si banane (da, cred ca ne cam ingrasam in turele astea…)))

Greu? Multe sate, dar si multi oameni interesanti si prieteni noi. Cald? Doar pana la Pucioasa, dupa aceea muntele si-a facut datoria. Miros de brazi? Checked. Ursi? I-am speriat cu Smurd-ul.

Au fost doua zile de mers in pluton, pentru ca ceea ce facem noi nu e cursa, ci un mars al solidaritatii in care cei slabi nu sunt invinsi, ci asteptati sau ajutati cand sunt obositi (de aceea avem mereu un autocar in spate).

Doua zile de placere a pedalatului, de senzatii tari la urcare si coborare pe Paduchiosu, doua zile de conversatii cu prietenii si inca vreo dupa, de oboseala placuta ramasa in oase.

20150523_174415

Cifre? 266 de kilometri in total. 1200 de metri diferenta de nivel (cu tot cu dealurile de pe drum). Viteza medie, pe la 16 km/h. Viteza constanta cea mai des folosita: 22 km/h.

Am introdus in noi apa, Isostar, biscuiti si ciocolata (merci, Carrefour!) si ne-am miscat cat am putut de repede mai departe, sa nu ne racim, cum zice ciclistul…) Desi era teribil de zapuseala.

Cel mai cald? Cam 37 de grade, inregistrate de ceasul meu. Cel mai greu? Catararea. Cel mai frumos? Fireste, la cota 1000…))). Sau la sosire?

Nu, la sosire nu. Pentru ca frumusetea acestui drum nu sta in destinatie. Ci doar in bucuria de a-l parcurge. Si, dupa, in a putea spune oricui te intreaba (si mai ales nu te intreaba):

Sinaia? Da, stii ca am fost cu bicicleta PANA acolo?”

Lucian M.

 

De ce mergem cu bicicleta la munte?

Pentru ca vrem miscare, fara poluare si ceva efort, atat cat sa ne mandrim cu el.

Atentie: nu este o competitie! Este un tur al celor care iubesc mersul pe bicicleta si doresc sa traiasca o experienta frumoasa alatruri de oameni ca ei.

Pentru cine este turul?

Pentru oricine se simte pregatit sa mearga pe bicicleta cca 290 km pe parcursul a doua zile.

Nu va temeti, ritmul de mers este mediu (viteza medie 20 km/ora), dificultatea traseului medie (pe sosea), se fac multe opriri pe drum si suntem intotdeauna insotiti de masini si un autocar, in cazul in care vrem sa luam o pauza sau sa renuntam la cele doua roti. Asistenta tehnica, provizii gen apa si alimentatie vor fi oferite pe intreg traseul.

Ce echipament imi trebuie?

O bicicleta buna (recomandam cursiera sau touring) cu un set de cauciucuri de sosea, faruri fata si spate, si casca de ciclist sunt elemente de echipament obligatorii.  Nu recomandam biciclete de tip mountain bike echipate cu cauciucuri de offroad, traseul fiind in totalitate pe asfalt.  Pentru comfort sporit si o performanta mai buna, va recomandam pantaloni speciali si echipament de ciclism, manusi, incaltari sport comode si o jacheta impermeabila in caz de vreme rea. De asemenea va recomandam sa aveti la voi o camera de schimb, petice si pompa.

Cum ma pregatesc pentru tura?

Iti recomandam sa faci cateva ture cu bicicleta inaintea evenimentului pentru a te obisnui cu distantele lungi si cu statul in sa pe parcursul mai multor ore.  Pentru cei cu un timp mai putin generos pentru antrenamente in aer liber,  clasele de spinning pot reprezenta o solutie.

Unde poposim peste noapte?

Am inclus in pachetul de participare si cazarea de sambata noapte in Sinaia la un hotel pe care urmeaza sa il anuntam in zilele urmatoare. Vom putea sa ne odihnim asa cum trebuie dupa o zi plina, dar nu inainte de o cina impreuna, si-o mica petrecere, pentru cine mai poate…)

Traficul auto va fi inchis pe traseu?

Pe toata durata evenimentului traficul auto nu va fi inchis. Participantii trebuie sa respecte normele de circulatie in vigoare.

 

GALERII FOTO gasiti aici:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1050699651611683.1073741844.118696241478700&type=1

 

46 thoughts on “Tura la Sinaia 2017”

      1. Salut…eu m-am inscris pentru tura cu bicicleta la Sinaia..dar nu pot merge..a aparut ceva…in acea perioada sunt in Brasov…e in regula sa ma inscriu la tura ”cu bicicleta la Cazane”?

        Like

  1. exista posibilitatea achitarii unei taxe care sa NU includa cazarea? as vrea sa insotesc grupul pana la Sinaia iar de acolo sa ma intorc cu trenul.

    Like

      1. Revin cu alta intrebare: se poate plati taxa de participare pentru 1 camera dubla? (adica pentru a-mi rezerva toata camera).

        Like

  2. Unde ne intalnim sambata si la ce ora? La intoarcere, unde se termina traseul? Si se poate, daca cedam pe drum, sa fim lasati mai aproape de casa si nu in cu totul alta parte a Bucurestiului?
    Va multumesc!

    Like

  3. Salut, Locuiesc in Mogosoaia e ok sa ridice kit-ul cu numarul de concurs un coleg(pe baza de copie CI) si sa ma alatur grupului pe Soseaua Chitila?

    Like

  4. Salut. O lista cu participantii confirmati este disponibila? Sau mai exact, cum putem verifica inscrierea pentru tura la Sinaia? Multam.

    Like

  5. salut Lucian,

    Eu sunt din targoviste si as vrea sa ma alatur grupului vostru de aici si sa ma intorc tot pana la tgv. Nu am nevoie de cazare la sinaia pt ca am prieteni acolo la care voi dormi. te rig sa imi spui daca ma pot alatura grupului vostru la peyrecerea de seara si in ce conditii financiare. multumesc

    Like

  6. Salut, din pacate prognoza meteo este nefavorabila, cu ploaie de la Bucuresti pana la Sinaia. Nu ca ne-am speria de cateva picaturi, dar in conditii de ploaie serioasa se mai organizeaza tura sau o reprogramezi? Mersi pt info

    Like

    1. Salut! Cum stii turele noastre, logistica e prea complicata sa reprogramam. Hotelul, de exemplu, e confirmat si platit pe deasupra. Dar altceva vreau sa-ti spun: noi organizam aceste competitii tocmai pentru a atrage atentia asupra ciclismului ca mijloc de transport viabil. Ce credibilitate mai avem noi daca mergem doar pe vreme buna…???))))) De aceea avem autocar in spate: cine nu mai rezista, il poate lua. Insa va fi ploaie calda, nu ne e frica de ea!

      Like

Leave a comment