Cu bicicleta in Delta si cu cei mici? Se poate?

Se poate, dar nu pe plauri. Nu pe apa. Nu cu hidrobicicleta. Si totusi, ai unde sa te bucuri de departari, de apropierea apei, de descoperirea unui loc frumos si mai ales de tine.

De tine, care poti sa mergi atat si sa-ti mai si placa. Si sa-i iei si pe cei mici cu tine. Gratis, datorita unei initiative Metropolitan Life Romania, care a decis sa acopere integral costurile pentru primii 20 de copii de pana la 18 ani! (Merci, Lelia si Alexandra!)

DSC_0073

Cat de mici?

Depinde. Acum cativa ani, o fata de 9 ani a parcurs cu noi, cu tura de mare, 300 de kilometri in doua zile. Aici avem 30 de kilometri pe zi in varianta cu familii. Deci ma gandesc ca daca ai un copil obisnuit cu saua (caci durerea de fund si plictiseala vor fi cele mai mari probleme), atunci n-ar trebui sa fie prea greu. Inscrieri puteti face deja aici. 

Care e traseul?

Primul lucru: plecam de la Bucuresti vineri dupa-amiaza. Dormim in Tulcea (Hotel Delta) si a doua zi plecam spre Nufarul, unde trecem cu bacul in Delta propriu-zisa. Traseul e impartit in doua versiuni: cei care fac tot drumul pe bicla pleaca de la hotel la 0830. Cei care merg cu copiii si vor sa ia autocarul, pentru tura redusa, merg cu el pana la Bac. De acolo trecem cu totii si continuam pe bicla.
Cat? Cat putem si ne place. Cand simtim ca nu mai putem (sau la 10 km) facem o pauza. Cand nu mai putem deloc, o masina 4×4 ne va incarca pe rand si ne va duce inapoi la autocar si dupa aceea la hotel.

Traseul pentru familii pentru prima zi, aici.

Ce e de vazut? Satele de pe marginea Canalului Sulina, in prima zi. Lacul Gorgova, daca avem energie (si sper sa avem, caci l-am pus optional pe harta) tot in prima zi. Drumul e arid si insorit, nu va imaginati ca mergem printre stufaris – bicicletele ar ramane impotmolite imediat. Ne vor bucura insa ochii barcile care trec si urechile, linistea locului.

A doua zi e mai usor, pe asfalt, dar avem baltile Dunarii, cu pasaret si vegetatie pe dreapta si mai apoi dealurile (unii le zic munti) Macinului. Pentru familii am pus jumatate de traseul de 88 de kilometri pana la Braila, unde trecem cu bacul si luam autocarul spre casa.

Traseul pentru familii, a doua zi, aici. 

De ce ti-ai aduce copiii aici? Pentru ca si eu o fac, pentru ca vreau sa le arat si greutatile vietii de ciclist (distanta) dar si satisfactiile (adica exact, tot distanta). Pentru ca Delta e calda si frumoasa si chiar primitoare. Si pentru ca vezi locuri noi si te poti intoarce acasa cu o poveste.

CBLM delta FB

Cateva sfaturi: faceti un pic de antrenament. Aveti grija ca in saptamanile cele doua care urmeaza sa stea macar 5-6 ore in sa (adunate, nu tot odata). Obisnuiti-i cu efortul lejer, si vedeti daca pot tine 15 km/h si cat timp. Cam asta cred ca va fi viteza pentru familii.

In rest, haine usoare, lotiune de tantari si anti-soare si chef de duca va doresc!

Lucian

P.S. Daca v-am convins, inscrierile sunt aici.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s