Ajutor cu Sanador

 

Spitalul Sanador oferă tratament personalizat și integrat pentru sportivii de performanță, sportivii amatori sau persoanele active, în cadrul Departamentului de Traumatologie Sportivă.

Inaugurat ca o nevoie firească a comunității sportive din România, departamentul reunește 5 secţii: imagistică, cu servicii disponibile 24/24: RMN (rezonanță magnetică) 3T, Tomografie Computerizată, Radiologie convențională și ecografie generală, bloc operator (ortopedie) şi ATI recuperare, psihologie, boli de nutriţie şi metabolism. Astfel, medicii implicaţi în acest departament pot să comunice şi să urmărească, mult mai în detaliu, evoluţia unui pacient, din momentul în care acesta este evaluat clinic şi paraclinic, diagnosticat, operat (acolo unde este necesar), recuperat medical, consiliat psihologic şi nutriţional, până la integrarea familială şi profesională.

Afecţiunile tratate în cadrul Departamentului de Traumatologie Sportivă cuprind afecţiuni ale membrului superior, ale membrului inferior, rupturi musculare, rupturi totale şi parţiale ale tendoanelor. Afecțiunile cu un grad crescut de risc sunt tratate prin tehnici inovatoare de chirurgie.

Un tratament practicat doar în cadrul Sanador este terapia cu celule stem, ce reprezintă cel mai performant tratament existent la ora actuală în ortopedie şi în traumă sportivă. În linii generale, acesta se bazează pe recoltarea de măduvă osoasă (minim invazivă) din tibie sau din creasta iliacă, ce, apoi, se centrifughează, obținându-se celulele stem, care sunt folosite pentru tratarea diferitelor afecţiuni.

Echipa operatorie a Departamentului de Traumatologie Sportivă este formată din medici specializați în ortopedie traumatologie: Dr. Liviu Ojoga, Dr. Codrin Huszar, Dr. Adrian Dima, Dr. Răzvan Ionuț Dragomir, Dr. Vladimir Pușcașu, Dr. Ciprian Costel Pașcu, Dr. Bogdan Ioan Andrei, Dr. Mihai Gavrilă, Dr. Alexandru Cristian Crintea și Dr. Vlad Cătălin Gican, care au la dispoziţie două săli de operaţie dedicate ortopediei şi traumatologiei.

Echipa de recuperare, coordonată de Conf. Dr. Georgiana Tache, este alcătuită din medici primari de recuperare, medicină fizică şi balneologie, precum și din fizio-terapeuţi. Spitalul Sanador dispune de unul dintre cele mai moderne centre de recuperare.

Tot din această echipă multidisciplinară fac parte și un medic nutriţionist, un psiholog şi un medic specialist în chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă.

În ultimii 4 ani, în Spitalul Sanador s-au realizat peste 1000 de intervenții chirurgicale din zona sportivă, completate de un program complex de recuperare.

La capatul drumului ne descoperim pe noi

%d bloggers like this: