Calendarul turelor 2020 – momentan suspendat

Toate turele sunt momentan suspendate. Vom reveni cu informatii cand vor aparea. Sanatate tuturor!

_____

Salut! Pentru prima oara, pornim preinscrierile la toate evenimentele noastre dintr-o data. Ele nu va angajeaza cu nimic, dar pe noi ne ajuta enorm: putem sa dimensionam corect si din vreme, necesarul de cazari si transport.

Sa incepem deci!

Cu Bicicleta in Thassos. 29 aprilie – 3 mai

IMG_2443

Anul asta continuam traditia unei ture pe caldura, inainte sa vina caldura la noi. Doar ca nu e doar plimbare e si – optional – participare la Tour of Thassos din 2 mai, o competitie de sosea organizata de greci.

Plecam cu autocarul din Bucuresti (bicicletele si ele cu noi), facem un antrenament pe 30 aprilie, o urcare spre centrul insulei pe 1 mai si alergam in jurul insulei alaturi de altii 500 de participanti pe 2 mai. Duminica ne intoarcem acasa.

Pentru inscrieri, aici.

Cu Bicicleta la Mare. 9-10 MAI 

IMG_3007

Am inceput aceasta tura acum 13 sau 14 ani… nici nu mai tinem minte! Azi ramane cea mai populara tura a noastra, fiind si singura la care biletele se epuizeaza intr-o zi. Pentru cei noi, pare simplu: in prima zi pedalam de la Bucuresti la Amara, dormim acolo, a doua zi mergem de la Amara la Navodari, unde incheiem totul cu o bere pe plaja. Si sus in autocare, ca mai avem si munca! Dar de fapt cel mai important lucru la tura asta e atmosfera… Nu drumul, ci ceilalti conteaza!

E si o tura asistata, conceputa special pentru ca amatorii sa-si descopere limitele, dar sa nu le depaseasca. Asta inseamna ca mergem in coloana, cu 20 de km/h, oprim la fiecare 20 de km pentru apa si la fiecare 40 pentru mancare si, daca cineva nu mai poate, avem in urma un autocar. Nu trebuie sa te epuizezi!

Pentru preinscrieri, aici.

Doi Munti. Transalpina si Transfagarasan intr-un singur week-end. 26 – 28 IUNIE

Aceasta e o tura noua si e, intr-un fel, inspirata de experientele noastre in Alpi. Multa urcare, putini kilometri, altitudine serioasa, oxigen mai putin. O tura grea, pentru amatorii avansati.

IMG_4157.jpeg

In prima zi, vineri, plecam cu autocarul din Bucuresti de dimineata (deci va trebuie o zi libera!).

Prima urcare: Transalpina. Masina ne lasa la pranz la Novaci, de unde urcam cu bicicletele pana la Ranca. Dormim la Ranca si sambata terminam Transalpina, de la Ranca la Obarsia Lotrului si-un pic mai departe…))). La capatul urcarii de sambata ne asteapta autocarul care ne duce la Sibiu, unde dormim sambata noaptea.

A doua urcare: Transfagarasan. Duminica, acelasi autocar ne duce la Cartisoara, de unde urcam Transfagarasanul pe versantul nordic. Autocarul ne preia pe seara dupa coborare si ne duce la Bucuresti, duminica noaptea.

Fireste, e o tura asistata si aceasta: oricand poti abandona si continua pe patru roti in loc de doua. Idem apa si mancare….

Pentru preinscrieri, aici.

Cu bicicleta in Transilvania – Traseu nou! 24-26 iulie

Pentru ca ne plac dealurile Ardealului si aerul curat al locului, ne-am gandit sa avem parte de mai multe anul asta…) Si anume, aproape 240 de km in doua zile, cu o diferenta de nivel mai mare cu 500 de metri fata de anul trecut: 2500 de metri.

IMG_5923.jpeg

Plecam cu autocarul spre Targu Mures vineri la pranz.

Duminica, traseul merge de la Targu Mures spre Reghin, trecem muntii Calimani la o altitudine maxima de 1300 de metri, dupa care ajungem in Borsec, unde si dormim.

A doua zi, duminica, plecam pe un traseu la fel de ondulat, prin Gheorghieni, Miercurea Ciuc si avem un finish plin de energie la Baile Tusnad. Intoarcerea spre Bucuresti, de acolo, duminica noaptea.

Pentru preinscrieri, aici.

Passau – Viena: Valea Dunarii pe EuroVelo. 31 august – 6 septembrie

Desi pare lunga si indepartata, aceasta e de fapt tura cea mai usoara de anul acesta. Pentru ca in majoritate e in coborare sau pe plat. Si pentru ca nu vom depasi 80 de km pe zi: recomandata deci cuplurilor, inclusiv celor cu copii mai mari de 10 ani.

IMG_5071

Nu e o tura usoara, caci presupune totusi sa aveti ceva kilometri in sa pe 2020, caci asta e singurul lucru care va va durea: fundul! Aici noi ne ocupam de organizarea in Austria: cazarile, masina de asistenta tehnica si carat bagaje, traseul si regruparile. Fiecare ajunge in Austria, cum isi doreste si isi permite: avion sau masina.

Intalnirea grupului e pe 31 august seara in Passau, la primul hotel. Plecarea e din Viena, conform optiunii fiecaruia, pe 6 septembrie. Intre aceste coordonate, vom fi impreuna si ne vom bucura de o tura complet lipsita de masini, cu un peisaj frumos si cateva obiective care merita vizitate de-a lungul Dunarii. Tocmai de aceea nu ne-am propus o tura in forta, ci una mai relaxata. Aici e traseul.

Si aici e link-ul de preinscriere.

Dragilor, acestea sunt turele de anul acesta.

Va invitam deci intrati pe link-ul de preinscriere – daca va place tura – sa-l completati cu incredere, dar si cu seriozitate. Inca nu avem un cost la fiecare, dar ne puteti ajuta sa-l tinem cat mai jos daca stim cate persoane vor veni. Ca de obicei, misiunea noastra e sa construim un eveniment sportiv cat mai sigur, la un cost cat mai bun.

Multumim ca ne ajutati si va dorim cat mai multe mii de kilometri fericiti pe doua roti!

Orice alte intrebari aici: inscrieri@cubicicletalamare.com

Lucian, Mircea, Catalin, Stefan si echipa “Cu Bicicleta Departe”

 

4 thoughts on “Calendarul turelor 2020 – momentan suspendat”

  1. Salut Lucian! Pentru turul Transilvaniei as avea o recomandare:Târgu Mureș, Reghin, Toplița, Pasul Creanga, Borsec, Tulghes, Ditrau, Gheorgheni, Miercurea Ciuc, Tușnad.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s