Cu Bicicleta In Transilvania 2019

UPDATE:

Pentru inscrieri, aici este link-ul. Numarul de locuri e limitat la 30. Hurry up!

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdz7tja7PK4OzYRPeuVDE73ZeBD2tOTa_DvDWVXyM6owCW30w/viewform?usp=sf_link

E greu de spus de ce ne place tura asta si am tot face-o. Pentru ca drumurile ocolesc DN1 si au putin trafic? Pentru ca trecem prin sate curate si frumoase? Pentru ca ne aduce aminte de Toscana – unde nu am fost niciodata, da’ asa ne-o imaginam? Nu mai bine lasam cateva imagini din anii trecuti sa spuna povestea?

Pe unde mergem?

Sa incepem cu hartile acestui traseu:

Vineri 6 septembrie, bucurestenii pleaca spre Cluj cu autocarul, circa 15.00, din parcarea Kaufland Floreasca. Clujenii participanti vin la start direct (vom anunta locul din timp). Tura e cu taxa, care acopera cazarea, transportul pentru voi si biciclete si serviciile pe care le veti gasi mai jos:

Prima zi, 7 septembrie. Cluj – Targu Mures

Prima zi Cluj Tg. Mures

Traseul a fost trasat de un targ-muresean, Kulcsar Bela, si ii multumim pentru efort.

A doua zi, 8 septembrie. Targu Mures – Sighisoara:

A doua zi Tg. Mures Sighisoara

Am ales pentru prima zi un traseu de 106 km, care are avantajul ca e asfaltat, dar nu prea circulat. Trece prin sate si printre faneti si dealuri, are ceva diferenta de nivel (cam 1000 m) dar nimic de speriat. A doua zi e un pic mai scurt drumul, doar 99 de km, cu doar 500 m diferenta de nivel. Vom trece cu bine de el..)

Cateva lucruri comune la ambele zile: opririle sunt din 20 in 20 de kilometri. La toate avem apa, iar din 40 in 40 avem si dulciuri, saratele, banane si biscuiti, pentru incarcarea cu material de “ars” in muschi. Nu stam mai mult de 15-20 de minute la fiecare, ca sa nu ne racim si ca sa nu ajungem prea tarziu seara. Opririle au si functia de regrupare, pentru ca inevitabil unii vor pedala mai incet.

Sosirea in Targu Mures ne asteptam sa fie undeva la orele 19.00, cand vom avea timp de un dus rapid, inainte sa coboram la masa si la petrecere. Nu va ganditi la discoteca toata noaptea, e mai degraba o ocazie sa ne cunoastem mai bine si sa povestim exact unde ne doare, ce muschi au febra si ce intamplari am trait pe parcursul primei zile…

A doua zi avem un traseu mai sinuos, modificat fata de cel initial, tocmai pentru a folosi doar drumuri cu asfalt si a sta departe de drumul cel mai circulat (si mai drept) intre Targu Mures si Sighisoara. Acesta trece prin sate pitoresti, evitand muntele si off-road-ul, dar ramanand in acelasi timp la distanta de traficul greu.

Sosirea la Sighisoara se intampla in Centrul Vechi si inseamna o bere rece, selfie-uri cu eroii care suntem (sau vom fi!), un tur rapid al centrului vechi, schimb de telefoane si poze si autocar spre casa. Unii, spre Bucuresti, altii, spre Targu Mures sau Cluj.

Ce sa-ti iei la tine?

In primul rand trebuie sa fim pregatiti de ploaie. Nu putem schimba data, asa ca trebuie sa ne schimbam pe drum, in functie de vreme.

Nu uitati de un Nurofen sau o aspirina inainte de cursa, pentru mai putina febra musculara. Energizante? Nu recomandam. E bine ca fiecare sa pedaleze pana aproape de capatul puterilor, nu dincolo de ele. Aceasta este o cursa de amatori, deci nu avem o tinta de timp sau performanta, in afara de distanta care trebuie parcursa.

Abandon? Oricand, ne-am gandit la asta

Nu e nici o rusine sa ramai in urma. Si nici macar sa abandonezi: la cativa kilometri in spatele coloanei exista un microbuz si cu remorca pentru biciclete in care va puteti odihni o vreme sau pana la capatul cursei. Nu va ganditi ca trebuie sa trageti foarte tare de voi: ideea e ca aceasta tura trebuie cel mai mult sa ne placa. Sa ne aducem aminte cu placere de ea!

In plus, pe langa acest microbuz avem asistenta tehnica de la Giant, precum si masini de escorta . Bagajele merg in microbuz, nu cara nimeni nimic in spate!

Ce asiguram noi: 

Mesele, sambata seara, mic dejun duminica dimineata, apa si dulciuri, autocarul pentru obositi, sosirea si intoarcerea acasa, asistenta tehnica, glume pe parcurs si sfaturi practice de drum… Ca acesta!

Profilul participantului:

E simplu: un amator, care are macar o ora in sa pe saptamana, de la inceputul sezonului frumos. Nu conteaza atat mult distanta, ci rezistenta in sa, pentru ca, pana la urma, cea mai mare problema sunt durerile in partea posterioara, nu neaparat efortul muschilor.

Apoi mai trebuie ceva: o conditie fizica normala spre buna.

Fumatorii inraiti si supra-ponderalii e bine sa se gandeasca de doua ori: aceasta tura nu e de slabit sau detoxifiat. E o tura in care facem o placere organismului prin efort. Si trebuie sa fi capabil de el fara suferinta sau riscuri. Nu acceptam de asemenea nici oameni cu probleme cardiace sau de tensiune. Insa varsta nu e un impediment: eu am 52 de ani si nu ma astept sa nu termin…)

Preinscrieri: lucian@mindruta.ro

TRASEE spre start

Avem transport din Bucuresti spre startul din Cluj.

Autocarul din Bucuresti pleaca spre Cluj vineri.

Vor mai multe pachete, inclusiv pentru cei care vor sa vina cu masina lor la Cluj.

Va astept!

Lucian Mindruta

71 thoughts on “Cu Bicicleta In Transilvania 2019”

  1. Conform hartilor, diferenta de nivel pozitiva e mai mare in prima zi, nu in a doua. Si in Tg Mures sosire e in apropierea Hotel Arena, nu plecarea de a doua zi. Apropo, in Tg Mures cazarea va fi la Arena?

    Like

  2. M-am inscris si vreau sa stiu daca voi primi un mesaj de confirmare pe e-mail ca sa stiu daca mai sunt locuri disponibile si nu platesc degeaba 🙂

    Like

      1. Buna,

        Vreau si eu sa ma inscriu! care este costul escursiei si cum pot sa ma inscriu?

        Like

  3. Buna. Si felicitari organizatorilor. E nevoie de asemenea initiative. Visez demult o asemenea evadare. Am descoperit-o insa prea tarziu. Ma inscriu data viitoare. Distractie placuta si spor la pedalat.

    Like

  4. Din Oradea se poate? Daca da, unde exact este intalnirea la pornire (nu prea cunosc Clujul)? Cat costa cazarea la Targu Mures si ce cheltuieli mai sunt? Bicicletele noastre nu sunt “extra-bune” sau profesioniste, exista conditii cu privire la biciclete? Mi-ar placea foarte mult sa pot veni impreuna cu cei doi baieti ai mei de 19 si 17 ani. Imi cer scuze pentru asa multe intrebari!

    Like

  5. Buna ziua,

    Sunt un pic nelamurit ca observ comentarii din 2015 pentru un eveniment ce urmeaza sa aibe loc in 2016…

    Aveti Informatii privind inscrierea pentru turul Transilvaniei?

    Like

  6. Buna ziua

    Doresc si eu sa stiu unde si cum se fac inscrierile pentru “cu bicicleta in Transilvania 2016” . Cum a spus si David mai sus, toate comentariile sunt din 2015

    Multumesc

    Like

  7. Ce inseamna “Pachetul Clujean”? pacat ca nu mai sunt disponibile Link-urile si Site-urile cu informatii de anul trecut. Ar ajuta nu doar pt comparatii, ci si pt informatiile care acum inca nu sunt complete

    Like

      1. Sper sa mai existe “Pachetul Clujean” deoarece sunt interesat sa vin din Cluj. Ar fi ideal sa includa transportul a 2-a zi inapoi spre Cluj. Astept cu nerabdare informatii pt costuri si inscrieri

        Like

  8. Sunt din Cluj si sunt interesata sa ma inscriu la eveniment ! 🙂 cum procedez? Cat costa? Multumesc!

    Like

  9. Salut Lucian,
    Chiar nu puteai alege si tu alta data pentru tura? Pe 10 iulie este un maraton organizat de Clujul Pedaleaza, as fi venit cu drag in tura ta 😦

    Like

  10. Cu drag asteptam aceasta tura, dar nu pot sa nu remarc ca a crescut pretul cu 15% si nu inteleg care este diferenta de anul trecut caci beneficiile par a fi aceleasi iar numarul sponsorilor a tot crescut. Eu tot voi veni dar ar fi frumos sa stim care ar fi justificarea (nu sunt singurul care are aceeasi dilema).

    Va multumesc!

    Like

  11. E foarte simplu, chiar mai simplu decat crezi. Anul trecut am calculat gresit bugetele si am contribuit (eu personal) cu 2000 de ron, dupa ce s-a incheiat toata actiunea. Altfel spus, am pierdut bani, cu tot cu sponsori. Anul acesta bugetul ia in calcul toate cheltuielile reale de anul trecut. Asta e tot. Cand vii, te rog sa treci pe la mine, deschidem impreuna calculatorul, luam Excelul cu toate si te lamuresti. Multumesc, Lucian

    Like

    1. Iti multumesc de raspuns,
      Nu e nevoie sa pierdem timp pretios in fata unui excel si nu am pus intrebarea cu rautate. Dar sunt sigur ca si altii s-au intrebat si era vb doar de o “clarificare”,…eram convins ca exista o justificare dar si curios care este aceea.
      Dupa cum am spus tot voi veni si sper sa fie o tura cu traditie ca cea de la mare 🙂

      Numai bine

      Like

  12. M-am inscris si am primi un mesaj de confirmare,am facut si plata prin OP si nu am primit nici un mail de confirmare a locului asigurat…se poate verifica sa stiu daca sunt pe lista sau nu.Multumesc anticipat.

    Like

    1. Doresc sa va insotesc, fara a avea pretentia la cazare, etc, etc.
      Imi puteti spune de unde se pleaca din Cluj-Napoca?

      Like

  13. La fel ca Iacob Gheorghita (cu care ne si cunoastem), as veni alaturi de pluton ca outsider in prima zi. Nu am nevoie de asistenta, sucuri sau mancare, pur si simplu as veni alaturi ca sa ne cunoastem urmand sa ma intorc din drum la un moment dat. Urmaresc aici locul si ora plecarii?

    Like

  14. Multumesc organizatorilor si felicitari participantilor. Mi-a placut mult “Cu bicicleta in Transilvania 2016”: zona, traseul, discutii placute cu toti cu care am vorbit, prieteni noi,… cu care prin intermediul acestui blog nu reusim sa luam legatura. Am ramas cu cativa participanti ca vom crea un forum paralel pentru legatura intre noi: participantii care vor acest lucru. Forumul propus nu face concurenta la acest Blog, ci este o extensie in care sa tinem legatura si sa schimbam pareri si idei care nu isi au locul in comentariile acestui blog. Deoarece pe facebook nu sunt de gasit, m-as bucura sa reiau prin acest forum legatura cu cat mai multi dintre voi:
    http://cubicicleta.time2forum.com/

    Like

    1. Multumim pentru vorbele bune! Sa auzim de bine, ma bucur sa vedem cum se creeaza comunitati de bikeri care se cunosc unii pe altii si fac lucruri impreuna. Nu iubim monopolul…))) Bafta! Lucian

      Like

Leave a comment