Hai in 7-9 septembrie cu bicicleta la Cazanele Dunarii!

Salut!

Facem de doi ani tura asta si mi-a placut atat de tare incat ma intorc si in al treilea. Pentru peisaj, pentru plimbarea cu barca pe Dunare, pentru urcarea prin defileul Cernei la Godeanu.

Ca si in anii trecuti, e o tura pe cont propriu, dar in gasca. Asta inseamna ca nu platiti nimic decat hotelul si veniti cu masinile voastre. Avem un link recomandat pentru cazare, aici.

Puteti face rezervari direct prin telefon la numărul: 0371 05 70 70

Sau prin site (în modulul standard de rezervari) cu mențiunea “Cu bicicleta la cazane

Sau la adresa de mail   rezervari@afroditaresort.ro

Puteti sa va cazati si la alt hotel, desigur, dar de acolo, de la Afrodita vom pleca!

Nu avem nimic asigurat pe drum, deci fiecare are cu el apa si sandvis plus kit de pana plus pelerina de ploaie.

Data: vineri 7 (sosire in Herculane) –  sambata 8 (Herculane – Cazane) – 9 septembrie (urcare pe Godeanu si intoarcere acasa).

Reuniunea grupului, pentru cei care stau la alte hoteluri: sambata 8 septembrie ora 9 dimineata, in fata la Hotel Afrodita.

De aici va povestesc cum a fost anul trecut:

IMG_4087.JPG

Sa incepem cu ce e frumos: Am fost in week-end-ul trecut pe doua trasee bune si pentru muschi si pentru suflet:

Herculane – Orsova – Dubova (la Cazane, cum ii spune popular) si apoi 

Screen Shot 2018-08-06 at 15.20.12.png
A doua zi:

Herculane – Valea Cernei – Godeanu.

Traseul e aici: https://www.strava.com/activities/1178224207

Screen Shot 2018-08-06 at 15.19.56.png

N-a fost o tura organizata. Si va povestesc de ea aici tocmai pentru ca oricine, chiar si singur, poate s-o faca. Am avut noroc cu managerii unui hotel din Herculane – Afrodita – care au citit despre intentia mea de a veni cu prieteni de pe facebook si ne-au oferit un pachet bun pentru doua nopti de cazare si half-board.

Am sosit la Herculane vineri seara, in total cam 11 ciclisti si inca aproape pe atat membri ai familiilor (in general sotii si copiii inca mici), care au asigurat suportul moral…)). Iar sambata dimineata am pornit spre Orsova si Cazane.

De la Herculane la Orsova drumul e destul de circulat, inclusiv tir-uri, insa are o margine destul de lata, pe care te poti deplasa in siguranta. Atentie la viaducturi, acolo marginea dispare si e un pic mai tricky. La Orsova recomand o plimbare pe faleza, dotata inclusiv cu pista de biciclete, care te si pregateste pentru urcus: cam 200 de metri diferenta de nivel, pana la o culme din care cobori frumos spre Eselnita, prima localitate din Clisura. Si de-acolo incepe frumosul. Si foarte frumosul!

IMG_4120

Am pedalat cam 20-30 de kilometri pe langa Cazane (mici si mari) si n-am mai tinut sirul kilometrilor. Stiu doar ca am parcurs pe mal golful Dubova, am urcat dealul si-am iesit la finalul Cazanelor, spre Moldova noua. Si inapoi.

 

Inapoi, adica la terasa, plus plimbare cu barca (35 de lei de persoana) pe acelasi traseu, dar pe apa. Minunat! Se viziteaza o pestera – Veterani – si se ia pulsul malului sarbesc, cam pustiu si cam lipsit de turism. La noi, fireste, ca la Mamaia. Puzderie de lume!

IMG_4242.JPG

Seara ne-am intors la Herculane, la Afrodita, unde n-am mai avut putere de spa sau piscina (recomandate de cei de la hotel), desi am ajuns pe la 21.00, dupa 12 ore de drum, din care cam 8 pe bicla…

IMG_4165

 

IMG_4307

Dupa un somn fara prea multa febra musculara, ne-am pregatit de Valea Cernei. Drumul ales, de la Herculane la vf. Godeanu (ma rog, la poalele lui, pe sosea) urca prin masivul Domogled, cu o diferenta de nivel totala de vreo 1200 de metri (mai urci, mai cobori). Altitudinea maxima e de 880 (vezi peisajul de acolo in poza de mai jos), dupa care ai de ales: daca familia a venit cu masina dupa tine, poti sa cobori spre Baia de Arama.

 

IMG_4421

Daca nu ai asistenta familiala…)), ei bine, nu e chiar atat de rau: te intorci la Herculane. Cam jumatate din grup s-a intors in statiune, mai repede cu doua ore decat urcase…)) Cu totul, aventura asta ne-a luat 6 ore, dar ne-a lasat cu o colectie minunata de imagini cu stanci, pietre si Cerna, numai buna de rafting….

 

Cum poti sa faci si tu drumul asta?

Tu, adica un amator fara mult antrenament – sau un (aproape) profesionist, dar cu chef de pedalat lejer in locuri frumoase?IMG_4176

Foarte simplu: pleci vineri din Bucuresti, prin Craiova, cam 6 ore pana la Herculane. Folosesti statiunea ca baza, daca nu ai asistenta tehnica din partea familiei. Poti inchiria bicle de la hotel, dar eu am venit cu a mea.

N-ai nevoie de apa sau mancare cu tine: peste tot sunt terase, chiar si pe Valea Cernei sunt doua locuri in care poti manca. Apa de la izvor acolo, de la minimarket in Cazane.

Greu? Nu prea. Maxim 80-90 de kilometri pe zi, dar peisajul te ajuta sa uiti de urcusuri. Si ai ce face chiar si daca vii cu o familie in urma: terasele din Clisura sunt bune, cu peste delicios, plus ca fiecare te plimba cu barca. Negociaza doar la pret!

Una peste alta, am descoperit o Romanie salbatic de frumoasa, un hotel / resort primitor si mi-am dorit sa salvam impreuna, macar cu un drum acolo, Herculanele.

Dar despre asta e cu mult mai mult de vorbit si pedalat…

IMG_4186.jpg

 

15 thoughts on “Hai in 7-9 septembrie cu bicicleta la Cazanele Dunarii!”

  1. Traseul pe care ati fost de la Herculane, pe valea Cernei, nu a avut legatura cu Vf. Godeanu….Din poze pare ca ati fost spre Vf. lui Stan, pe drumul care coboara spre Godeanu (localitatea!!!) si apoi spre Baia de Arama…

    Like

  2. Sunt interesat sa vin. Initial mi-am luat concediu pt 1-3 septembrie. Am reusit sa-l schimb dupa voi, sper sa nu mai schimbati Data si sa ramana 8-10 septembrie, conditiile si planul stabilit 😉 Ne vedem la Herculane?

    Like

  3. Lucian, nu inteleg un detaliu: aici scrie ca plimbarea este intre 8 si 10 septembrie. La Afrodita pe site ei dau cazare pentru eveniment doar intre 8 si 9. Nu ar trebui sa fie inclusa si seara de 9 spre 10?

    Like

  4. Salutare, stabilim o ora cand si unde sa ne intalnim? de ex vineri seara la 19 la receptia hotelului sau doar sambata dimineata – dar la ce ora e startul?

    Like

  5. Bună ziua. Traseele se pot face și de copii (9ani și 14ani)? Ca și antrenament am făcut Cheile Galbenului și am urcat cam 25 km. Mulțumesc. O zi frumoasă! Cristina.

    Like

Leave a comment