Prima data pe caldura: cu bicicleta la mare 2018

Dupa 12 ani de frig, vant, burnita si ploaie… poate ca in sfarsit mergem si noi cu bicicleta nu doar la mare… ci si la baie?

UPDATE (10 aprilie): EVENIMENTUL ESTE SOLD OUT. In cele 5 zile de inscrieri (1-5 aprilie) am ajuns la limita locurilor disponibile. 

Chiar si cei care s-au preinscris, daca nu au completat formularul primit pe mail si nu au efectuat plata din pacate pentru moment nu mai putem face inscrieri.

Toti cei care au apucat sa completeze formularul si au efectuat plata ar trebui sa se regaseasca pe lista participantilor confirmati https://cubicicletalamare.com/lista-participanti-mare-2018/

Daca nu apari acolo, desi ai completat formularul de inscriere si ai efectuat plata LA TIMP, este posibil sa fie din vina noastra asa ca te rugam sa ne scrii pe adresa inscrieri@cubicicletalamare.com ca sa elucidam impreuna misterul 😉  In acest moment nu mai acceptam plati suplimentare fata de aceasta lista chiar daca ai apucat sa completezi formularul de inscriere.

Deci. Sa facem si o baie! Asta e socoteala comunitatii “Cu Bicicleta la Mare” de pe facebook, care a votat la inceputul anului sa punem tura dupa jumatatea lui mai. Cum tot acolo a aparut si Prima Evadare (pe care comunitatea noastra o iubeste si o recomanda) am fost nevoiti sa mai amanam o saptamana.

Asa ca tura va fi pana la urma in week-endul 26-27 mai. Luni, 28 sunt Rusaliile si e zi libera, asa ca de data asta am prevazut  ideea ca unii ati vrea sa ramaneti la mare inca o zi…). Vom oferi si posibilitatea de a ramane si luni la mare (cazare gasita de noi sau fiecare individual si intoarcere cu grupul) dar si de a te intoarce duminica seara in Bucuresti. 

UPDATE : Taxele de participare in acest an pentru Cu Bicicleta la Mare sunt urmatoarele:

  • 360lei/pers iar kitul de participare contine:

– 1 noapte cazare hotel Amara in camera dubla / tripla
– 1 cina in seara de 26 mai la Amara
– 1 mic dejun in dimineata de 27 mai la Amara
– transport intoarcere duminica (27 mai) seara, Navodari-Bucuresti: autocare si camioane pentru biciclete
– asistenta pe traseu in ambele zile: Politie, Ambulanta, echipa reparatii biciclete, autocar in caz de abandon
– puncte de alimentare pe traseu in ambele zile (apa si alimente)
– bilet participare tombola cu premii de sambata seara
– tricoul oficial al evenimentului 
– diverse produse de la sponsorii evenimentului – incercam si anul acesta sa fie cat mai multe 😉
– 2 ZILE de PEDALAT si DISTRACTIE !

Acest cost de 360 lei este valabil si pentru cei care raman la mare pe cont propriu si se intorc in Bucuresti pe cont propriu

  • 420 lei/pers iar kitul de participare contine elementele din pachetul de 360 lei dar cu intoarcere luni 28 mai cu autocarul si camion biciclete (cazarea de duminica seara fiind in sarcina participantului)
  • 595 lei/persoana iar kitul de participare contine elementele din pachetul de 360 lei dar cu cazare duminica 27 mai (cina si mic dejun incluse) + intoarcerea de luni 29 mai cu autocarul si camion biciclete incluse. Urmeaza sa comunicam cat de curand si hotelul ales pentru cazarea de pe 27 mai.

Cine se pre-inscrie, ca de obicei, are prioritate la bilete. Cand stim bugetul, vom avea o saptamana in care ele vor fi tinute la dispozitia pre-inscrisilor, dupa care apar la liber. Veti primi mail pentru asta.

Bun. Acum sa vedem daca stiti care e chestia cu tura asta…)

E simplu: mergem la mare cu bicla. 310 kilometri. 2 zile. Dormim la Amara sambata seara. Ajungem duminica in Navodari. Bem o bere si ne suim in autocar inapoi.

Ce mare chestie?

Si totusi, e tura pe care o iubesc cel mai tare. Pentru ca fost prima mea tura de lunga durata. Pentru ca e cea mai mare (dar nu numarul, ci enegia celor 3-400 de oameni conteaza). Si pentru ca ajungi, la capatul ei, intr-un loc pe care iarasi il iubesc: Marea Neagra.

DB150627

Cateva elemente de logistica:

Traseu:

Bucuresti – Lehliu Gara – Slobozia – Amara (prima zi) – Hotel Parc

Amara – Giurgeni – Harsova – Tandarei – Mihail Kogalniceanu – Lumina – Navodari (a doua zi)

Tura asistata: pauze la fiecare 20 km pentru apa. La 40 de km apa si mancare (dulciuri, fructe, iaurt Activia, alune, ciocolata).

Tura de amatori: nu e competitie. Nu exista “Locul 1”. Toti ajungem. Cine e mai bun, il ajuta (cu vorba buna) pe cel mai slab. Stam in pluton, e un exercitiu de solidaritate.

Pentru obositi: daca nu mai poti, pur si simplu te opresti la marginea drumului. La 2 kilometri in spatele plutonului merg un autocar si un TIR care colecteaza oameni si biciclete si ii duc pana la finisul fiecarei zile. Nu exista, de fapt, abandon. Doar oboseala…)

Pentru urgente: avem cu noi Salvare de la Sanador si echipa tehnica pentru mici reparatii de la Giant. Fiecare participant primeste un numar de telefon la care poate semnala orice probleme.

DB150697

Varsta? Oricare. Cel mai tanar finisher a fost o fetita de 11 ani. Cel mai in varsta, Nea Marin Cenusa, 78. Media de varsta: cam 30.

Cum stii daca poti?

E simplu: ramai abonat la pagina noastra de facebook si afli cand avem antrenamentul la Giurgiu, cel cu care incepem sezonul. Sunt cam 60 de km pana acolo si pe drum afli daca iti place sau nu.

Si daca iti place si inca nu poti, gasesti aici niste sfaturi de antrenamente, iar aici de alimentatie si stil de viata. Nu sunt din carti, sunt din experienta noastra in peste 10 ani de ture de lunga distanta.

Merita sa mergi la mare cu bicla?, o sa ma intrebati la final.

Nu stiu. Intreaba si tu pe cine a fost. Eu stiu doar un lucru: 

Ca nu pot sa mai concep primavara fara drumul asta!

Lucian Mindruta

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s