Cu Bicicleta la mare 2016!

UPDATE: TRASEUL CURSEI:

Pentru cei pasionati de timpi si kilometraje, avem aici cele doua zile de pedalat pana la mare, in format Strava.

Informatii esentiale, aici.

Prima zi: Bucuresti – Amara. Sedinta tehnica e la ora 08:30 la Mega Image Basarabiei (zona Morarilor). Bd.Basarabia nr.101. mega plecare

Traseul din prima zi:

https://www.strava.com/routes/4441685

A doua zi: Amara – Navodari, plaja Leon

https://www.strava.com/routes/4721962

 

Se anunta ploi, asa ca avem aici un ghid de supravietuire pentru asta: 

Avem dulciuri, banane, iaurt si biscuiti pe drum. Ce recomandam pentru efortul de lunga distanta pe doua roti, aici: 

LISTA PARTICIPANTILOR o gasesti AICI

CU BICICLETA LA MARE este pe 23-24 aprilie 2016.

Costul biletului de participare in acest an este de 340 lei/pers iar kitul de participare contine:
– 1 noapte cazare hotel Amara in camera dubla / tripla
– 1 cina in seara de 23 aprilie la Amara
– 1 mic dejun in dimineata de 24 aprilie la Amara
– transport intoarcere, Navodari-Bucuresti: autocare si camioane pentru biciclete
– asistenta pe traseu in ambele zile: Politie, Ambulanta, echipa reparatii biciclete, autocar in caz de abandon
– puncte de alimentare pe traseu in ambele zile (apa si alimente)
– bilet participare tombola
– tricoul oficial al evenimentului
– diverse produse de la sponsorii evenimentului – ne straduim sa obtinem cat mai multe 😉
– 2 ZILE DE DISTRACTIE alaturi de alti 399 de biciclisti ca si tine 😉

Poti citi AICI regulamentul de participare la eveniment.

 

CBLM martie 2016 vertical

La prima vedere, marea e cam departe de Bucuresti pentru un biciclist amator. 300 de kilometri? In sa? Si sa mai si platesc pentru tortura asta?

Ei bine, da. Anul trecut am fost cam 480 de oameni la start. Ce fel de oameni? De tot felul: ciclisti de 25 de ani, care fac 5.000 km pe luna. Si veterani de 75, care se tin dupa masini in timpul liber, pe drumul spre Giurgiu. Oameni bolnavi de corpul lor, pe care il vor vesnic sanatos, dar si corporatisti care viseaza sa puna mana pe orizont si sa-l duca inapoi la serviciu, sub forma de background pentru slide-ul de vanzari….

DB150627

E un mars. Unul de amatori. Nu acceptam concursuri si eroisme, pentru ca toata lumea trebuie sa ajunga intreaga si, pe cat posibil, fericita.

Asa ca pedalam in coloana, 1-2 persoane in latime, sa nu jenam traficul, cam un kilometru si ceva in lungime. Avem masini de asistenta si securitate in fata si in spate. Avem Salvare la indemana si un numar de urgenta la care puteti suna oricand. Si un autocar si-un tir la cativa kilometri in urma, in care se urca cei mai obositi. Nu lasam pe nimeni in urma, daca nu mai poate. Exista si o masina de service pentru biciclete, care rezolva majoritatea penelor.

DB150697

Cum spuneam, acceptam amatori bine pregatiti. Asta inseamna ca inainte de cursa e indicat sa aveti macar o tura mai lunga, de 60- 80 km intr-o zi, precum si macar 20 de ore adunate in sa in ultima luna. Pentru ca cea mai mare durere va fi fundul.

Traseul e simplu:

Prima zi: Bucuresti – Lehliu – Amara, unde e si petrecerea traditionala, care se lasa cu tombola, dar fara dans, din motive ce pot fi imaginate…). Pauzele sunt setate la fiecare 20 de kilometri si sunt de doua feluri: pauza de hidratare (apa si portocale) si pauza de alimentare (apa, cicolata, banane, portocale, eventual batoane). E bine sa aveti si un sandvis la voi, dar nu mai mult, ca nu e nevoie.

DB150010

A doua zi traseul e un pic mai greu, pentru ca urmeaza dealurile Dobrogei. Plecam pe la 830 de la Amara si, cu ceva noroc, suntem inca pe lumina pe plaja la Navodari. Si aici aceeasi solutie de pauze, la fiecare 20 de km.

DB150659

Alte cateva lucruri de stiut: viteza medie pe care o tinem este de 22 de km/h. Trebuie sa fiti pregatit sa o tineti, pentru ca e mai greu daca ramaneti in spatele plutonului. Chiar si asa, puteti sa ramaneti in urma si sa luati autocarul care merge la cativa kilometri mai in spate. Esential e sa nu trageti de voi pana la limita, ci sa avem impreuna o experienta placuta.

DB150949

Sosirea pe plaja e cel mai frumos moment, cand ne si oprim pentru o bere si ceva socializare, poate si-o baie rece inainte de…, da, inainte de a ne urca in autocar pentru drumul inapoi! Pentru intoarcere (si inclus in pretul biletului) vom avea TIR-uri pentru bicle si autocare pentru noi. Anul trecut, ca sa va faceti o idee de amploarea manifestarii, au fost 14 autocare si 7 Tir-uri…

DB150934

Cam astea sunt lucrurile esentiale. Costul biletului va fi clar in momentul in care stim pe ce sponsori ne putem baza, cam prin februarie. In fiecare an pretul a fost subventionat de acestia. Costul de participare este de 340 lei si asta inseamna cazare in Amara, masa de seara si micul dejun, alimentarea pe traseu, drumul inapoi si asistenta tehnica pe parcurs.

Eu am facut acest drum in urma cu 10 ani, impreuna cu cel care mi-a devenit acum amic, Cristi. De atunci mergem in fiecare an pentru ca, dincolo de a fi o actiune de masa si o demonstratie pentru sanatate si impotriva poluarii, e si o placere personala.

Si o descoperire de fiecare an: prieteni noi, miresme de rapita uitate, cantecul pasarilor si mai ales bucuria de a pedala in libertate.

Va astept sa o impartim! Pe 23 si 24 aprilie.

14 thoughts on “Cu Bicicleta la mare 2016!”

  1. Felicitari pentru perseverenta. Multumesc pentru bucuria ce mi-o faci cu aceste ture cu bicicleta. Ani de zile am fost sedentar, iar anul trecut m-ati impusionat si am trecut de 3 000 km pe bicicleta. Multumesc tutror ciclistilor

    Like

  2. Duminica 24.04.2016 pe la ce preconizati ca ajungeti. in Nicolae Balcescu-Mihail Kogalniceanu,sunt din Navodari si as dori sa va intampin si apoi sa merg alaturi de voi spre Navodari/plaja Navodari?

    Like

Leave a comment