Cu bicicleta in Delta 2016

 

UPDATE 29 IUNIE 2016: Va rugam cititi toate detaliile din aceasta pagina:

Loc de intalnire pentru plecare, vineri 1 iulie, ora 15:15 : Parcarea din fata hypermarketului Carrefour Baneasa, Șoseaua București-Ploiești 44A, București

carrefour-feeria-05

 

Va rugam sa veniti cu declaratia pe propria raspundere declaratie pe propria raspundere 2016 completata si buletin pentru ridicarea pachetului de participare (ridicarea kiturilor de va face la fata locului inainte de plecare).

snoopy

  • Program:

Vineri 1 iulie:

15:15 predare kituri de participare, incarcarea biciciletelor in camion, bagajele in autocar, ultimele detalii organizatorice
16:00 plecare
20:00 sosire Hotel Delta Tulcea, Strada Isaccei 2 – http://www.hoteldelta.eu/
20:30 cina

Sambata, 2 iulie:

7:30 – 8:30 – mic dejun

8:00 – 8:30  – reunirea participantilor in parcarea hotelului Delta din Str.Isaccei nr.2

8:45 – plecare

9:45 – Trecere cu bacul la Nufaru – Ilganii de jos

10:00 – 15:00 –  traseu Ilganii de Jos – Gorgova – Ilganii de jos

15:15 – trecere cu bacul Ilganii de jos – Nufaru

16:00 – sosire in Tulcea la Hotel Delta

18:30 – cina, tombola

Duminica, 3 iulie:

7:30 – 8:30 mic dejun

8:00 – 8:30  – reunirea participantilor in parcarea hotelului Delta din Str.Isaccei nr.2

9:00 – plecare

9:00 – 15:30 – parcurgere traseu Tulcea – Isaccea – Macin – Smardan/Braila

15:30 – trecere cu bacul la Smardan/Braila

16:00 plecare spre Bucuresti cu autocarul

20:00 – sosire estimata Bucuresti Carrefour Baneasa

  • Daca doriti sa inchiriati o bicicleta pentru tura noastra puteti apela cu incredere la partenerii nostri de la GIANT ROMANIA. Ei au pregatit o oferta speciala pentru evenimentul nostru. In plus puteti sa achizitionati apoi bicicleta utilizata la un pret redus fata de cel din magazin. DETALII COMPLETE AICI: https://cubicicletalamare.com/inchiriere-cursiere-giant/

revel

Tot prietenii de la Giant Romania de ne ofera si asistenta tehnica pe traseu. Va recomandam insa sa aveti la voi macar o camera de schimb pentru propria bicicleta.

  • Hotelul unde vom fi cazati este Hotel Delta Tulcea. Este un hotel de 3 stele foarte bun, detalii aici: http://www.hoteldelta.eu/ .

Tot aici vom lua mic dejunul sambata si duminica si cele doua cine de vineri si de sambata. Vom avea bufet suedez cu minunatii culinare de genul: somn la gratar, plachie de crap, tochitura dobrogeana, salate, branzeturi, produse de cofetarie etc…

FOARTE IMPORTANT: avem acces liber la sauna, jacuzzi, piscina si sala de fitness….asa ca va recomandam sa va luati costumul de baie la voi😉

hotel delta

  • Metropolitan Life s-a alaturat expeditiei noastre si ofera gratuitate copiilor care vor pedala alaturi de noi. Pentru ei am pregatit trasee mai usoare (cam jumatate din distanta adultilor).  Aveti mai multe detalii despre aceste trasee mai jos.

La fel ca mersul pe bicicleta, viata este o calatorie plina de experiente.  Puteti conta pe asigurarile de viata Metropolitan Life. Experienta lor de peste 145 de ani va ofera ajutor in situatii neprevazute.  #saferjourneys – Alegeri bune pentru viitor !

13308352_1275806729100973_8738708124187544977_o

activia

  • Hidratarea o facem cu produse de la Coca-Cola Hellenic Romania: avem suficienta apa Dorna si Coca-Cola pentru a ne stinge setea in cele doua zile calduroase din weekend

Portofoliu_Produse_2016

  • Si pentru ca prin sport si transpiratie eliminam saruri minerale importante pentru buna functionare a corpului, Isostar Romania, expertul in nutritie sportiva, ne ofera produse izotonice si energizante pentru a putea duce la bun sfarsit cele doua trasee.

isostar-hydrate-perform-11-zoom

ecosport

Un Ford Ecosport si un Ford Ranger ne vor ajuta pe parcursul celor doua zile

ford ranger

  • Transportul bicicletelor si tot ajutorul logistic este oferit ca de obicei de partenerii nostri traditionali: DB Schenker. Veti avea la dispozitie folie de plastic daca doriti sa protejati mai bine propria bicicleta insa va recomandam sa veniti si cu propriile protectii in care aveti mai multa incredere.

schenker

De fapt, care e chestia cu Delta? Se poate merge cu bicicleta acolo? Si pe unde anume?

Raspunsul nu e simplu: Delta, dupa cum ii spune si numele, e o chestie cu multa apa, in care geologia n-a prevazut ca noi avem chef de plimbat pe doua roti, pe o chestie care se scufunda si in sol moale, d-apoi in noroi, plauri sau stuf.

Cu toate astea, tentatia e mare. Pentru ca locul e frumos si nu atat de populat. Pentru ca ne place apa si sa ne plimbam pe langa ea. Si pentru ca oamenii au construit drumuri pe care le putem folosi. Nu mergem chiar pe plauri si nici pe langa ciocul pelicanilor. Dar intram in  inima deltei pe langa Canalul Sulina. Si-apoi, in a doua zi, pe langa balti si dealurile Macinului, spre Braila…

Data: 1-3 iulie. Plecare vineri 1 iulie din Bucuresti si intoarcere duminica seara. Cazare vineri si sambata in Tulcea. Si ture in zona.

Turele noastre sunt ture asistate: avem autocar pentru obositi, oprim la fiecare 20 de km (unde alimentam cu apa si dulciuri si banane), mergem in pluton si nu facem curse, iar media pe sosea e undeva la 20 km/h si cam 15 pe drum neasfaltat.

Practic, suntem amatori care vor sa-si depaseasca limitele, dar nu sa sufere si nici sa-si scoata sufletul. Vrem sa ne alegem cu amintiri placute!

Iata si traseul:

Prima zi ne prinde plecand din Tulcea, dupa un somn bun la hotel. Adica fara petrecere seara…)))

Drumul e mixt: sosea pana la Nufarul, apoi drum de pamant cu pietris, accesibil pentru MTB si ciclocros, dar nu pentru cursiere. La NufarulPrima zitrecem cu bacul si-o luam spre nord, pana intalnim digul de pe bratul Sulina, pe langa care si mergem. Incercam sa ajungem cat mai departe – si vom decide in acea zi, in functie de starea drumului, cat mai departe. Am marcat pe harta Strava drumul pana dincolo de Maliuc, in Gorgova. Vom vedea la fata locului daca putem ajunge pana acolo sau ne intoarcem mai devreme. Intoarcerea e pe acelasi drum – spre cina festiva care e deja o traditie de sambata seara. Iata si tura in format electronic:

https://www.strava.com/routes/3304029

Cei care merg cu copiii si vor sa ia autocarul, pentru tura redusa, merg cu el pana la Bac. De acolo trecem cu totii si continuam pe bicla.
Cat? Cat putem si ne place. Cand simtim ca nu mai putem (sau la 10 km) facem o pauza. Cand nu mai putem deloc, o masina 4×4 ne va incarca pe rand si ne va duce inapoi la autocar si dupa aceea la hotel.

Traseul pentru familii pentru prima zi, aici.

A doua zi, tura a doua de bicla, cu Ziua a douaplecare tot din Tulcea, pe traseul Isaccea – Macin – Braila. Aici e doar sosea, dar e un drum frumos, cu ceva dealuri, cu multa vegetatie pe dreapta, unde e o zona de lacuri si stufaris foarte frumoasa. De acolo punem bicicletele la camion si plecam cu autocarul spre casa, duminica seara. Iata si link la traseu:

https://www.strava.com/routes/3296437

A doua zi e mai usor, pe asfalt, dar avem baltile Dunarii, cu pasaret si vegetatie pe dreapta si mai apoi dealurile (unii le zic munti) Macinului. Pentru familii am pus jumatate de traseul de 88 de kilometri pana la Braila, unde trecem cu bacul si luam autocarul spre casa.

Traseul pentru familii, a doua zi, aici. 

Ce fel de oameni suntem? In general corporatisti sau oameni cu profesii liberale – mai toti intelectuali, chiar si cei mai sportivi dintre noi. Putem parcurge cu placere 100 de km intr-o zi. Venim cu MTB-uri la cursa asta, pentru portiunile din Delta in care nu ne-am descurca altfel.

Va astept!

Lucian Mindruta

43 thoughts on “Cu bicicleta in Delta 2016”

    1. Salut, si eu as fi interesat. Astept si eu detalii cu privire la cost si program. Si inca ceva, eu am bicicleta cu care sa vin, trebuie sa o trimit separat, sau cu procedati defapt. Multumesc anticipat.

      Like

  1. Venim si noi … da’ suntem cam 4 din care unu’ de 8 ani.
    Nu ne-am hotarat daca venim cu masina sau ca autobuzul.
    Dar protestam vehement impotriva deciziei “Adica fara petrecere seara…)))” in prima zi … pardon, seara.
    Pai de ce fara petrecere? Nu-i bine sa ne cunoastem un pic? Si dupa ce ne cunoastem nu trebuie sa ne amuzam un pic impreuna? La o bere, la un suc (noi avem in echipa un abstinent de 8 ani … :-)), fiecare ce poate duce? Nu-i pacat? Si a doua zi ce-o sa facem, o sa mergem unu’ laga altu’ fara sa stim cum ne cheama, de unde venim, unde ne ducem si altele asememnea? Ce zici Lucian, punem de-o petrecere (benevola) si in prima seara?

    Like

  2. Salut Lucian, am citit despre tura din Delta 2016 si am observat ca vreti sa ajungeti in loc.Nufarul pe sosea, se poate ajunge si pe malul Dunarii pe dig, din Tulcea, pe langa “fostul” abator, se merge lejer, mai ferit de masini si nu ai de urcat atatea rampe ca pe asfalt, se iese de pe dig la marginea comunei Nufarul.

    Like

  3. da,offroad,drumu fiind din piatra si pamant (doar sa nu ploua in ziua aceea sau cu una in urma ca va fi impracticabil).

    Like

  4. Dacă suntem din Tulcea și ne interesează doar plimbarea cu voi?avem cazare și totul asigurat, doar vrem sa participam alături de voi.Cat ar trebui sa plătim? Multumesc

    Like

  5. Salut,

    O intrebare despre traseu: cam cat de off-road este? Se poate face usor cu un cyclocross cu cauciuri de off-road sau se recomanda un MTB cu suspensie si cauciucuri mai late? Am mai mers in ture cu voi pe distante in jur de 300km in total, dar intotdeauna pe asfalt, acum incerc sa inteleg cat de diferita e tura asta.

    Multumesc,
    Bogdan

    Like

Leave a comment